מותגים ועסקים הבינו שהדרך לייצר בידול, ביצועי חיפוש טובים וחיבור הכרחי עם קהל היעד שלהם ,היא להשקיע ביצירה והפצה של תוכן שיעזור להם בקיום מערכת יחסים עם צרכנים לאורך זמן. בעידן הדיגיטלי הצפוף, זהו מרכיב מרכזי במערך השווק של כל חברה .
יצירת התוכן עצמו כרוכה בהתמקצעות , אותה כדאי לפתח ולהכניס לתוך הארגון ( מדובר באלמנט אסטרטגי אותו לא כדאי להשאיר באופן אקסלוסיבי בידיהם של ספקים חיצוניים) , אולם בכך לא נשלמת המלאכה. החלק המורכב באמת הוא הפצתו של התוכן והגעה לקהל היעד אותו הגדיר המותג כרלוונטי לתוכן ולמוצרי החברה.
אחד מתנאי היסוד בהצלחת מהלך מסוג זה , הוא ביכולת של הארגון לגרום לקהל להפיץ את התוכן לחבריו ולייצר תיבת תהודה חברתית למסרים של החברה.
מחקרים מראים שקיימים 5 סוגי תוכן מרכזיים הגורמים לאנשים להפיץ את התוכן במעגלי הרשת החברתית הרלוונטית להם. סוגים אלו עשויים לייצר ויראליות שכה חיונית לשווק דיגיטלי יעיל :
- תוכן שנתפס כאקסלוסיבי – העניקו למשתמשים שלכם תוכן או ערך יחודי. הרגשת יחודיות מבטיחה מעורבות. זה יכול להיות מידע, מחקר או קופונים הניתנים להעברה – העקר שבתפיסתו של הנמען מדובר בתוכן שמיועד לקהל מצומצם שהוא נמנה עליו.
2. תוכן ויזואלי– רצוי וידאו. תכני וידאו מופצים יותר מכל פורמט אחר . וידאו זוכה ל 26% הפצה יותר מאשר תמונות וכ – 58% יותר מאשר טקסט.
3. תוכן מישחקי – הופכים את פעילות השיתוף – למשחק. אנשים אוהבים להתחרות – ולזכות. למשל – במקום לשחרר תוכן אינפורמטיבי יבש, ניתן להפוך אותו למשחק טרוייה נגיש ונוח לשימוש ולהעברה. הצגת תוצאות המשתתפים בטבלה דינמית ומתעדכנת, תבטיח את הפצתה – לפחות על ידי מי שמובילים בתחרות.
4. מחלוקת Controversy / Social Debate . תוכן ממותג שגורם לויכוח אמוציונלי יזכה לשיתופים ולמעורבות גבוהה יותר. למשל – יצרן מוצרי חלב יכול לשחרר מחקרים המראים שחלב הוא מרכיב בריא וחיוני תוך ניסיון לסתור דעות הטוענות שחלב הוא רע בבסיסו. הויכוח שיתלהט סביב התוכן האינפורמטיבי , יבטיח מעורבות גולשים גבוהה שתייצר גם שיתופים.
5. הומור – רצוי בפורמט וידאו קצר – יזכה לשיתופיות רב מעגלית שתעשה עבודה טובה עבור המותג ותחזק פרמטרים כמו – חיבור למותג, זכירות ובידול.
בתחום התוכן – חשיבה על הפצה , מוטמעת באסטרטגיית התוכן עצמה.
כתיבת תגובה