דור הילידים הדיגיטליים משנה גם את שוק העבודה – יותר יזמים , פחות נטיה לכבול את עצמם למקום עבודה תאגידי. תופעה מעניינת בהקשר זה היא צמיחת סגמנט הפרילאנסרים בארצות הברית ( ובעולם כולו) – 35% מכוח העבודה הוא פרילאנסרים . נתון זה נמצא בעלייה ומתקשר לתפיסה יזמית עצמאית המאפיינת את שוק העבודה של השנים הקרובות.
במקביל, טכנולוגיות ידידותיות מאפשרות לישמים לעבור בקלילות משלב הרעיון לשלב היישום , בעקר בתחומי המסחר האלקטרוני, שם יש צמיחה בפעילות בכל הקטגוריות , עם מובילות של קטגוריות כמו אופנה, מוצרי אלקטרוניקה ומחשבים ואקססוריז.
במידה ואתם משוייכים לסגמנט צומח זה של יזמים המעוניינים להשיק חנות דיגיטלית , להלן 10 שלבים רצויים אותם תעברו בדרך להצלחה בתחום המסחר האקטרוני :
- איתור רעיונות למוצר – לכו אחרי התשוקה שלכם. נסו להתמקד במכירת מוצרים או שירותים שנמצאים באיזור התשוקתי לחייכם. איזור עיסקי שבו יש סיכוי שבו תהיו מומחים .
- לימדו ממתחרים – עשו טבלת השוואה ומיצאו את הצעת המכר היחודית שלכם
- לימדו משחקני קומרס עם אופי קהילתי – מקום שבו אתם למדים על טעמם של אנשים. רוכשים פוטנציאליים . זירה שבה חברים יכולים להוסיף מוצרים , לבנות אינדקס משותף ולהיחשף לבחירות של משתמשים אחרים מעוררי השראה.
- לימדו ממקומות המתנהגים כמרקטפלייס בזירת הקומרס :
- מחקר –
מחקר מתחרים – קו מוצרים, אסטרטגיית מוצרים, אסטרטגיית תימחור, ביצועי האתר שלהם ( סימילר ווב, אלכסה) , ביצועי מובייל שלהם ( גוגל פליי) , ביצועים ופעילות ברשתות חברתיות וכדומה
מחקר טרנדים – רצוי להשתמש גם בגוגל טרנד, לבחון כל רעיון מוצרי שעלה אצלכם ולוודא טרנד וביקושים
https://www.google.com/trends/
- בחירת מיקרו סגמנט מרכזי – תתמקדו בתשוקתיים לקטגוריה. אילו שינסו כל מוצר חדש בתעשייה הרלוונטית, אלו שידברו על המוצר שלכם, אלו שיקראו תוכן שתפיצו וישתפו בין חבריהם . זה סגמנט של אנשים אותם ניתן יהיה להפוך למקדמי מותג ( פרומוטרס)
- אסטרטגיית מוצר ומחיר – חפשו את רגישות המחיר ( בדרך כלל עד 70 דולר יש רגישות מחיר סבירה)
- הקמה –
– בחירת שם מותג ולוגו ( רצוי לרשום סימן מסחרי כבר בשלב ראשון )
– בנייה פשוטה ומהירה של החנות הממותגת שלכם ,באמצעות פלטפורמות יעודיות לחנויות דיגיטליות , למשל :
– תכנים וישומי העוגן : אודות החברה, קטלוג מוצרים, תנאי תשלום, מדיניות משלוח , מדיניות החזרה, אפשרויות יצירת קשר עם החנות, אפשרויות תשלום ( רצוי להשתמש בפתרון ממותג כמו פייפאל – לצורך הסרת חסמי קנייה בתחום זה)
– היערכות אופרטיבית – מלאי ( רצוי מדורג ומנוהל במדוייק), אופרציית משלוח , שירות לקוחות ( רצוי להשתמש בפתרונות צ'טבוטים קיימים)
– נוכחות חוצת פלטפורמות – אתר, חנות אפליקציית מובייל . ניתן להשתמש בפתרונות אוטומטיים כמו https://bobile.com/
, אפשרויות רכישה גם בחנות ברשתות חברתיות .
- אסטרטגיית שווק ופרסום . בניה של התכנית על בסיס שתי מטרות :
– בניית מותג
– מכירות / ביצועים
10 . אסטרטגיית מדיה – על בסיס מהירות תגובה :
– אמצעי מדיה עם ביצועים מהירים – פייסבוק, קמפייני דיספליי, משפיענים, שווק ישיר ( למשל שווק מבוסס אימיילים)
– אמצעי מדיה עמוקים – מהירות תגובה בינונית – קידום אורגני, קידום גוגל ממומן, פעילות שווק מבוססת תוכן ,
במידה ואין לכם מוצר יחודי ומקורי שלכם ובכל זאת ברצונכם להשתלב בשרשרת הערך של תחום המסחר האלקטרוני תוכלו לעשות זאת על ידי עבודה עם קמעונאים או יבואנים ויצרנים אחרים או עם ענקיות כמו עלי אקספרס בתצורה הנקראת
Drop shipping
מתודולוגיית ניהול שרשרת אספקה שבה החנות הדיגיטלית אינה מחזיקה מלאי כלל. בשיטה זו הקמעונאי מנהל את כל הקשר עם הלקוח הסופי , כולל תימחור ומשלוח אבל המוצר מגיע מקמעונאי אחר או היצרן היצרן המאפשר גישה למוצריו.
כתיבת תגובה