אין תעשייה בשלה יותר לטרנספורמציה קיצונית – כמו תעשיית הכסף שלנו. תחום הפינטק אחראי ל 17 אחוזים מחברות היוניקורן בעולם. יותר מכל תעשייה אחרת. השנים הקרובות מביאות הזדמנות אדירה לבנקים המסורתיים להפוך למובילי הסגמנט – למרות התדמית המעט כבדה שלהם .
איך הם יכולים לשמור על המובילות שלהם ?
- בנקאות מהירה – בנקאות דיגיטלית ( Neobanks ) פועלת ללא סניפים ומשקיעה את מרבית המשאבים שלה בשירות יעיל וזול . המשמעות – תמיכה באסטרטגיה הכרחית של " מותג מהיר" . הילידים הדיגיטליים מעריכים מהירות לא פחות מאשר הם מעריכים איכות – מהירות שימוש באפליקציה והאתר, מהירות קבלת תגובה, מהירות קבלת שירות ומהירות סיום כל טרנזאקציה.
2. חדשנות לשינוי עיסקי וכסיגנל לאיכות – בחמש השנים האחרונות – פייפאל רשמה פטנטים ביחס של פי 26 בהשוואה לגולדמן סאקס ( בנק השקעות ותיק ומסורתי) . זה אומר משהו על התקיעות של חלק מהבנקאות המסורתית. הקמה של צוות חדשנות בתוך הבנקים המסורתיים הוא הכרחי והגיוני. אבל חדשנות יכולה לבוא לידי ביטוי לא רק בטכנולוגיה אלא גם בהצעות יחודיות – כמו שעשה ניאובנק "דייב " https://www.dave.com/about המציע אוברדראפט חינם. פחות הוצאות על אופרציה מייצרות מרווחים המאפשרים להנגיש ללקוחות תועלות סגמנטליים מעניינים. כל אחד לפי צרכיו ומצבו. השקעה בלקוח ופחות באופרציה – ניאובנקים הבינו שהם יכולים להעניק ללקוחות תנאים טובים יותר – בגלל היותם יצורים רזים יותר. כך קורה שבנקים כמו https://www.ally.com/ מבטיחים ללקוחות שלהם ריבית גבוהה – פי חמש – בהשוואה לבנקים כמו https://www.wellsfargo.com/ .
3. פיתוח עיסקי חכם – התנועה של בנקים מסורתיים לכוון הנכון יכולה להתחיל בשיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיה . צד אחד מביא לשותפות קהל ולקוחות. צד שני מביא לשותפות טכנולוגיה ופתרונות הרלוונטיים להשבחת השירות לאותו קהל.
כתיבת תגובה