השנים האחרונות הביאו לשינויים משמעותיים באופי המסרים הפרסומיים של מותגים וחברות. אנחנו עדים ליותר פעילות מייצרת ערך (תוכן) ופחות הקשבה למותג המספר על עצמו ויתרונותיו ( פרסום מסורתי חד כווני).
מותגים הבינו שהם חייבים לייצר ערך עבור צרכנים בכדי להגיע למערכת יחסים שתוביל לדיאלוג עיסקי . מותגים נעים בזריזות (לא תמיד במקצועיות) לכוון השקעה בתחום של תוכן שווקי או בשמו האחר : Inbound Marketing , שמשמעו :
פעילות הממוקדת ביצירה והפצה של תוכן רלוונטי ובעל ערך עבור קהל יעד מוגדר עם מטרה ברורה – למשוך, לקבל קשב מקהל היעד ולבנות איתו מערכת יחסים ארוכת טווח שעשויה להפוך לקשר עיסקי.
מה הן המטרות העיסקיות ?
- מודעות למותגי החברה
- מערכת יחסים תומכת נאמנות צרכנים
- בידול מוצרי / מותגי
- שימור לקוחות
- מכירה המשכית
בפוסטים קודמים התמקדנו באסטרטגית יצירה והפצה של תוכן שווקי.
בכדי להשלים את התמונה , רצוי להתעכב על מספר המלצות לגבי הדרך שלכם לייצר תוכן שהוא זכיר ונוח "לשימוש" ( גם נוח להפצה ושיתוף) :
- הגדירו ואפיינו את קהל היעד שלכם ( Listener, Activist, Early adopter , Influencers וכדומה). זיכרו : קורא נאמן ותשוקתי לתכנים שלכם , יתרום למותג שלכם הרבה יותר מאשר מאות קוראים אקראיים . הדרך להפוך את הקוראים שלכם למקדמי התוכן שלכם, עוברת דרך איפיון הקהל לפני השקת הפעילות.
- Snackable Content – כיתבו קצר. שימרו על קצב נוח לקוראים ( בעקר הצעירים)
- כיתבו כך שאנשים ירגישו . במידה ותגרמו לאנשים להרגיש ( אפילו יותר מאשר להבין) – הם יזכרו את התוכן ואת מקור התוכן. רגש תומך בזכרון קונקרטי.
- Talk social language – רצוי לשמור על רמת כתיבה נאותה אבל להתאים אותה לדיאלוג הקליל המוכר לנו מהרשתות החברתיות. אין צורך להתנשא. חלפו הימים של מקור מסר אחד , פורמלי ומחנך המדבר לנמענים רבים .
- הביאו ערך לקוראים. תנו לאנשים להרגיש שהתוכן שלכם לימד אותם או ריגש אותם או בידר אותם או הפך אותם ליודעים יותר.
- נסו לשלב הנעה לפעולה ואם אפשר, בצורה מעודנת , לחזור על אותה הנעה לפעולה יותר מאשר פעם אחת במהלך הפוסט.
- הביעו עמדה. גם אם חלק מהקוראים לא יסכימו איתה , אנשים מעדיפים מקור מסר המביע עמדה ברורה המייצרת חומר למחשבה.
- נסו לייצר מסר אישי אבל אירזו אותו כתובנה אותה הקוראים שלכם יכולים לאמץ לעצמם. לחייהם האישיים.
כתיבת תגובה