השנתיים האחרונות האיצו תהליכים הכרחיים בתחום ההשכלה . השינוי הבסיסי היה כמובן מעבר ללימודי אונליין. אבל השינויים המהותיים יותר , יעמיקו בשנים הקרובות וישפיעו על הדרך שבה אנשים צורכים ידע והשכלה . ואין להם קשר למה שעבר על העולם בשנתיים הללו.
- Long Life Learning – מוגדרת כ " רכישת ידע מתמשכת הנובעת ממוטיבציה עצמית, למטרות אישיות או מקצועיות" . מדובר בלימודים מתמשכים שרק מתחילים אחרי סיום הלימודים הפורמליים שלנו. "הלומד הרציף" – זה שכבר יצא למסלול הקריירה אבל ממשיך ללקט מידע באופן מסודר ממקורות שונים – הוא הפרופיל הראוי לאנשים מתפתחים . תופעה זו הולכת ומתפתחת ומעמיקה את הפערים בין אנשים מתפתחים לבין אלו שבסטגנציה. מסתבר שגם בפורמט של לימודים רציפים מעדיפים הלומדים לקבל את המידע והתוכן מגורמים אמינים ומוכרים. מוסדות להשכלה גבוהה חייבים להיות חלק מהתפתחות מעניינת זו .
- Nano/ Micro Learning – תופעה זו קשורה ללימוד הרציף ומתמקדת בתובנה שאנשים מחפשים יחידות מידע קטנות וידידותיות באופן תדיר – רצוי כל יום. רצף של תכנים מקצועיים המשודרים באופן מאורגן ומתוכנן על בסיס תחום עניין , המיועדים ללומד באופן אישי ( לימוד פרסונלי על פי דרישות התלמיד) נתפסים אצל מרבית הלומדים כבעלי ערך מקצועי שווה ללימודים בקורס או תכנית אקדמית כלשהי.
שני טרנדים אלה – בנוסף לשינויים העוברים על תחום השיווק הדיגיטלי – משנים באופן מהותי את אסטרטגיית השווק הרצויה של מוסדות ההשכלה – לא עוד שווק מבוסס פרסום המשבח את הגורם המפרסם…. זה כבר לא מעניין אף אחד. במקום זאת, ראוי לאוניברסיטאות ומכללות ליישם אסטרטגיית שווק המבוססת על פלטפורמות ומוצרים דיגיטליים המייצרים ערך לקהל לקוחותיהם ( סטודנטים ובוגרים) – למשל – שימוש בפלטפורמות דיגיטליות בכדי להוביל מהלכים בתחום Long Life Learning & Micro Learning .
כתיבת תגובה