העולם הדיגיטלי הפר את הסדר המוכר. הסדר החדש מארגן את תחום התוכן והמידע בתצורה של Many To Many
כולם מדברים עם כולם, כולם משפיעים על כולם, כולם מושפעים מכולם. לתוך הסדר החדש נכנסו גם מותגים שהבינו שהדרך היחידה שעומדת לרשותם לעשות מהלכי שווק אמיתיים, היא לפתח מערכת יחסים עם לקוחות ומשתמשים. והדרך היחידה לבסס מערכת יחסים עם צרכנים, היא לייצר עבורם ערך. במילים אחרות – לספק להם תוכן רלוונטי, יחודי, אטרקטיבי .
מחקר חדש שנוהל על ידי יחידת המחקר של ROMI בחן את ההשפעה של יצירת תוכן מותג על הנוכחות האורגנית שלו ברשתות החברתיות . במילים אחרות בחינת הקשר בין יצירת תוכן לבין מצב המותג מבחינת SPOQ Inex – Social Proof Of Quality . אינדקס זה משקלל את כמות ההתייחסות של גולשים למותג ומוצריו בשילוב עם מדידה של הסנטימנט ( עד כמה חוות הדעת של משתמשים במוצר או בשירות היא טובה או בקורתית)
קיימים לא מעט כלים המאפשרים מדידה של ה"רחש החברתי" סביב מותג . שתי דוגמאות לכלים מומלצים : https://www.talkwalker.com
כלים מסוג זה מודדים את הכמות והסנטימנט של שיח סביב מותג ברשת.
לדוגמא – מתוך דשבורד של חברת טוקוולקר – השוואה בין 5 מותגים באותו תחום . כל אחד מקבל את חלקו היחסי מבחינת כמות השיח , השינוי על ציר זמן והסנטימנט .
כאשר משתמשים באוסף כלים מסוג זה למעקב אחרי מותגים ומנגד בוחנים את פרופיל אסטרטגיית התוכן של אותם מותגים מגלים כי במרבית הקטגוריות ישנה קורלציה ברורה בין רמת התוכן ותדירות היצירה לבין הציון החברתי שהמותג מקבל.
ציון אסטרטגיית תוכן של מותג מורכב משלושה פרמטרים :
- תדירות יצירה ושידור ( במתודולוגיה של המחקר , פרמטר זה שווה עד 3 נקודות מתוך 10)
- מגוון פלטפורמות בהן מופץ התוכן המיוצר על ידי המותג ( פרמטר זה שווה עד ל 2 נקודות מתוך 10)
- איכות התוכן . פרמטר זה מורכב משני חלקים : תוכן מקורי המותאם למיקרו סגמנט או קהל מדוייק ומאופיין ( במתודולוגיה של מחקר זה פרמטר זה שווה עד ל 5 נקודות מתוך 10 )
המחקר עשה הבדלה בין סוגים שונים של תעשיות/ קטגוריות על ציר של מעורבות רגשית נמוכה וגבוהה.
המחקר בחן ציון אסטרטגיית תוכן לעומת ביצועי SPOQ של מותגים בכל אחת מהקטגוריות המופיעות בפירמידה.
עקרי מימצאי המחקר :
- ארבע השכבות האמוציונליות יותר בפירמיה ( תחומי הפיננסים, שרותים ומוצרים אישיים, מדיה, תוכן, מוצרי בית, רכב) מאופיינות בקורלציה מהותית בין ציון אסטרטגיית התוכן לבין איכות הנוכחות האורגנית של המותג . במילים אחרות – SPOQ INDEX .
- מותגים שקיבלו לפחות ציון 2 מתוך 3 בפרמטר של תדירות שידור (2-3 תוכן חדש בשבוע) + ציון 1 לפחות מתוך 2 בפרמטר נוכחות בפלטפורמות ( 3 פלטפורמות לפחות) + ציון 4 לפחות מתוך 5 מבחינת איכות התוכן – רק הם היו במצב טוב מבחינת כמות שיח וסנטימנט חיובי.
- מותגים שירדו בפרמטר של איכות תוכן אל מתחת לדף ציון 3 – היו במצב של סנטימנט שלילי ברור.
- בקטגוריות כמו מוצרי צריכה סטנדרטיים לא נמצאה קורלציה ברורה בין השקעה באסטרטגיית תוכן איכותית לבין איכות הנוכחות של המותג ברשתות החברתיות. מוצרי צריכה מהסוג שמאופיין במעורבות מאוד נמוכה , מייצרים שיחה מועטה בכל מקרה.
כתיבת תגובה