עד לפני מספר שנים , משרדי פרסום התחלקו למספר סוגי שחקנים : משרדי פרסום שהם יותר "רציניים" עם אוריינטציה שווקית פלנרית, משרדי פרסום יותר ״יצירתיים״ והיו גם את משרדי פרסום שאינם מאופיינים , בדרך כלל אוסף של אנשים בינוניים הנשענים על קשריו האישיים של בעלי המשרד עם קומץ לקוחות.
מבחינת טיפולוגיה פרסונלית, אנשי הקריאיטיב היו תמיד המעניינים יותר ונחשבו ל״מיוחדים״. בדרך כלל היה מדובר באנשים חלקי לשון, מתחכמים ( לא תמיד חכמים), יודעי כתוב , שנונים לעיתים, לבושים ברישול מוקפד היטב וכמובן – עמוסי אגו.
בשנים האחרונות ירד מאוד הביקוש לז׳אנר זה של אנשי קריאיטיב . הדור הוותיק ודור הביניים של אנשי היצירה מפנה את מקומו ליצור הקריאיטיבי החדש –
Creatology Expert
פרסונות אלו שייכים בדרך כלל לדור הילידים הדיגיטליים , המשלבים שורשים של יצירתיות עם יכולת והבנה טכנולוגית .
אנשים אלו כבר לא ממקדים את האנרגיה שלהם בהמצאת הסיסמא הנכונה , הסרטון המצחיק או העיצוב בצבעים הנכונים. איש הקריאיטיב החדש חושב קריאיטיב אבל מבין טכנולוגיה. הוא יודע איך לגייס טכנולוגיות קיימות ונגישות לטובת העברת המסר ותמיכה במטרות שווקיות עדכניות כגון : מעורבות, גירוי לשיתוף, יצירת מערכת יחסים בין מותג לצרכן, זכירות ושונות .
איש הקריאיטיב המעודכן חושב מוצר. הוא מבין את האסתטיקה הדיגיטלית החדשה שנוצרה כאן בשנים האחרונות. הוא הפנים את העובדה שקהל היעד שלו, מעריך הנגשת רעיון ומסר על בסיס טכנולוגיות ידידותיות. הוא מודע לעובדה שתקשורת חד כוונית, גם אם היא מבוססת על מסר יצירתי וחכם, חלפה מן העולם. את מקומה תפסה הגישה של דיאלוג, מעורבות גולשים ומהלכים מבוססי conversion.
אנשי הקריאיטיב החדשים צריכים להכיר את טכנולוגיות המדידה והאופטימיזציה, שילוו את ה״יצירה״ שלהם משלב ההשקה עד מדידת ביצועי המסר.
סוכנויות הפרסום חייבות לאתר את אנשי הקריאטולוג׳י ולגייס אותם בכדי לשמור על רלוונטיות . זו לא מטלה טריוויאלית – חלק גדול מאנשי הקריאיטיב החדשים מחפשים את דרכם החוצה מענף הפרסום . הכוון המועדף – חברות הייטק וסוכנויות מהזן החדש – תוכן וסושיאל .
כתיבת תגובה