אחד האפקטים המשמעותיים בתחום ניהול לקוחות ( גיוס ושימור) בעידן הדיגיטלי קרוי אפקט "עגלת התזמורת" – ככל שאנשים מאמינים ומעדיפים מוצר/ מותג/ שירות מסויים וככל שהם משדרים את דעתם לסביבה שלהם , כך יש יותר סיכוי לנהירה של אנשים נוספים ש"יקפצו על העגלה" הזו ויתמכו באותן דעות או תפיסות . על בסיס אפקט זה, מותגים ועסקים חייבים להטמיע אסטרטגיית תיבת התהודה אפקטיבית על ידי פעילות מקצועית ורציפה בשדה החשוב הנקרא SPOQ – Social Proof Of Quality
בבסיס של תחום זה עומדת ההנחה שיש לבנות מערכת יחסים עם משתמשים ולקוחות פוטנציאליים. על בסיס זה ניתן לבנות תכנית פעילות שמעודדת אותם לכתוב בקורות (טובות) ולשתף את חבריהם בחוויותיהם. זה הבסיס למהלך שווקי במסגרת תיבת התהודה . אז איך עושים זאת נכון ?
– פיתחו כמה שיותר "איזורי ביקורת" , ידידותיים וקלים לשימוש על הנכסים הדיגיטליים שלכם . בקשו מהמשתמשים לכתוב בקורת. בעידן הדיגיטלי אנשים נוטים לכתוב. הזמינו אותם לעשות משהו שבאופן טבעי הם נוטים לעשות – לשתף !!!! אך זיכרו – חשוב להיות פרסונלי אך לא אמוציונלי. בתחום זה, פנייה אמוציונלית אינה יעילה. פניה אישית בהחלט מביאה לתגובה טובה יותר.
– רצוי ליזום תכניות נאמנות ללקוחות מבקרים/ משתפים. תגמלו אותם על בקורות שכתבו . תיגמול יכול להתבסס על צבירה של נקודות, הזמנה להנות ממבצע יחודי או זכיה בהטבה אישית . בקורות טובות זו הפרסומת הטובה ביותר עבור העסק שלכם. הפיצו אותן ברשתות החברתיות. זה התוכן השווקי האותנטי והמשפיע ביותר. פרסומות דינמיות הכוללות בקורות גולשים, זוכות לכפליים הקלקות ומורידות עלות להקלקה. הגיבו למבקרים בצורה עניינית ובונה. נצלו את הדיאלוג הזה בכדי להשביח את מערכת היחסים שלכם איתם.
הכי חשוב – אינטראקציה במובייל מביאה ליותר בקורות ויותר שיתופים. המכשיר האישי שלהם, מייצר אצל משתמשים ולקוחות פתיחות רבה יותר להיות מעורבים.
אסטרטגיה נוספת שתעזור לכם להפעיל את תיבת התהודה הזו בצורה אופטימלית , היא לספק ללקוחות שלכם תוכן עם פוטנציאל וירליות טוב :
- הגדירו ואפיינו את קהל היעד שלכם – קורא נאמן ותשוקתי לתכנים שלכם , יתרום למותג שלכם הרבה יותר מאשר מאות קוראים אקראיים . הדרך להפוך את הקוראים שלכם למקדמי התוכן שלכם, עוברת דרך איפיון הקהל לפני השקת הפעילות.
2. Snackable Content – . כיתבו קצר. שימרו על קצב נוח לקוראים ( בעקר הצעירים)
3. כיתבו כך שאנשים ירגישו . במידה ותגרמו לאנשים להרגיש ( אפילו יותר מאשר להבין) – הם יזכרו את התוכן ואת מקור התוכן. רגש תומך בזכרון קונקרטי.
Talk social language . 4. רצוי לשמור על רמת כתיבה נאותה אבל להתאים אותה לדיאלוג הקליל המוכר לנו מהרשתות אין צורך להתנשא. חלפו הימים של מקור מסר אחד , פורמלי ומחנך המדבר לנמענים רבים .
5. הביאו ערך לקוראים. תנו לאנשים להרגיש שהתוכן שלכם לימד אותם או ריגש אותם או בידר אותם או הפך אותם ליודעים יותר.
6. נסו לשלב הנעה לפעולה ואם אפשר, בצורה מעודנת , לחזור על אותה הנעה לפעולה יותר מאשר פעם אחת במהלך הפוסט.
7. הביעו עמדה. גם אם חלק מהקוראים לא יסכימו איתה , אנשים מעדיפים מקור מסר המביע עמדה ברורה המייצרת חומר למחשבה.
8. נסו לייצר מסר אישי אבל אירזו אותו כתובנה אותה הקוראים שלכם יכולים לאמץ לעצמם. לחייהם האישיים.
כתיבת תגובה