אחת הדרכים ליצור לארגון שלכם תכנית שווק אסטרטגית בעידן הדיגיטלי , היא לבסס את אותה תכנית על מה שנקרא ה DNA של הקטגוריה שלכם . מונח זה מתייחס ל – 7 פרמטרים האמורים למקם אתכם מבחינת הקשר בין מוצרים בקטגוריה שלכם לבין צרכנים . אתם צריכים לשים לפניכם את הפרמטרים הרלוונטיים ולשאול את עצמכם כיצד עליכם לנהוג בכל פרמטר וכיצד ניתן לשפר ביצועים או פוזיציה של המותג שלכם בכל פרמטר. באופן פלא – התשובות לשאלות אלו עשויות להיות הבסיס לתכנית השווק האסטרטגית שלכם :
1. מעורבות נמוכה / גבוהה – האם ניתן לשפר מעורבות או ליצור חיבור רגשי למותג או לחוויית הקניה על בסיס Emotional Connection
2. האם לצרכן יש נטיה למחקר מקדים / או צרכנים בקטגוריה שלכם לא נוטים ללמוד לפני רכישה – יש קטגוריות בהן לקוחות נוטים ללמוד לפני קנייה . אם אתם חושבים שאתם נמצאים במצב זה, עליכם לייצר תכנית מעמיקה בתחום התוכן ולשאול את עצמכם שאלות כמו – איך נעזור לצרכן ללמוד ? איזה סוג תוכן ? באילו פלטפורמות ננגיש לצרכן תוכן ומידע שיעזור לו ללמוד על המוצר ולהעדיף לטובת המותג שלנו ?
3. תדירות מגע עם המותג – גבוהה/ נמוכה – אין מדובר בתדירות רכישה בשלב זה ,אלא בתדירות מגע בין לקוח למותג שלנו. באיזו תדירות הוא נתקל במותג שלנו ? היכן ? באילו פלטפורמות ? באילו אירועים ? איך ניתן לצופף תדירות מגע ? זה הזמן לייצר תענית פעילות שמטרתה לצופף תדירות מגע ( באמצעות פעילות סושיאל חכמה והגשת תוכן לקהל יעד מאופיין ומוגדר היטב)
4. רכישה ספונטנית / מתוכננת – מה תכנית השווק לקצירת ביקושים ? האם פעילות החיפוש הממומן שלכם טובה מספיק בכדי לקצור ביקושים ? מה ניתן לעשות בכדי לשפר אותה ?
5. פוטנציאל שיתוף / אדישות חברתית – יש קטגוריות בעלות עומק ריגשי ופוטנציאל שיתופי משמעותי ויש קטגוריות שם העבודה בתחום זה קשה יותר ( למשל – מוצרי צריכה בסיסיים) . יש לשאול איך אתם כמותג יכולים לגרום לצרכנים להיות מעורבים במוצר או התוכן שלכם , או במילים אחרות מה עליכם לעשות בכדי להפוך את הלקוח לפרומוטר / מקדם מותג ?
AOV orientation – Low/High 6
הסכום הממוצע לרכישה אותו מוציא לקוח הוא פרמטר בסיסי בכל תכנית עיסקית . פרמטר זה משתנה קטגוריה לקטגוריה ומתעשייה לתעשייה. אחת המטלות של כל חברה היא לייצר תכנית עבודה לשיפור פרמטר זה . לדוגמא : מבצע מוצרים משלימים, חבילות מוצרים למשפחה או קבוצה וכדומה.
APF orientation – Low /High 7
גם כאן – תדירות רכישות בממוצע ללקוח , במילים אחרות , אחת לכמה זמן לקוח מבצע רכישה אצלכם. מדובר בפרמטר חשוב מאוד . נדרשת תכנית עבודה לשיפור ביצועי פרמטר זה . לדוגמא – מבצעים משפחתיים, תכניות נאמנות, מכירות קבוצתיות וכדומה
כתיבת תגובה