תכנית העבודה הדיגיטלית של כל מותג או חברה – בעקר אלו שמתמקדים בשווק ישיר לצרכן ( מכירות אונליין) צריכה לקחת בחשבון מספר אלמנטים בסיסיים :
1. מה מידת ההיכרות שלכם עם קהל היעד שלכם – עד כמה רחב ועמוק המידע שהצלחתם ללקט אודותיו תוך כדי אינטראקציה בנכסים הדיגטליים שלכם. מידע כמו אילו מוצרים הקהל שלכם רכש אצלכם, מה רגישות המחיר שלו, פרופיל סוציואקונומי , אופי ומידת הפעילות של הקהל שלכם ברשתות החברתיות בכלל ובדפי הסושיאל שלכם בפרט. במילים אחרות – עד כמה אתם יכולים לייצר פרופיל מדוייק של קהל היעד שלכם.
2. מה רמת הידע שיש לכם לגבי התנהגות צרכנית וצריכת מדיה המאפיינת את הקטגוריה שבה אתם פעילים . למשל – מה מילות החיפוש השכיחות בקטגוריה, באילו פלטפורמות ואמצעי מדיה נמצא הקהל הרלוונטי עבורכם וכדומה.
3. רמת ההיכרות שיש לכם עם המתחרים שלכם . קו המוצרים שלהם, אסטרטגיית המחיר שלהם, אסטרטגיית השווק שלהם, פעילותם הרציפה ברשתות החברתיות, פרופיל קהל היעד הנחשב נאמן להם וכדומה.
על בסיס מרכיבים אלו תוכלו לקבוע מה הצורך המיידי שלכם ובעקר איזה סוג פעילות נדרשת . תנאי להצלחה וביצועים יעילים הוא דאטה משמעותי שיהיה לכם על בסיס הסטוריית קנייה ו/או הסטוריית אינטראקציה עם קהל היעד שלכם ברשתות החברתיות. בסיס מידע מסוג זה הוא המנוע ההכרחי לפעילויות מוטות מכירה כמו – קמפיין לאנשים דומים או קמפיין מבוסס רה טרגטינג. במידה ועדיין לא יצרתם לעצמכם בסיס דאטה מסוג זה ,עליכם להבחור בשכבת הפעילות הבסיסית ( במשולש המצורף) שמטרתה יצירת בסיס משתמשים ויצירת שכבת דאטה ראשונה. לצורך זה ניתן לבחור פעילויות שווק כמו קמפיינים קטנים לקהל דומה – לוקחים את מעט הקהל שיש לכם באתר, חנות או סושיאל ומגדילים אותו באמצעות קמפיינים יעודיים לקהל דומה באמצעות פייסבוק וגוגל ( שתי הפלטפורמות מאפשרות טירגוט של קהל דומה לזה שתציינו). בנוסף רצוי לייצר תכנית שווק מבוססת תוכן. במידה ועשיתם זאת נכון – כולל הגדרה מדוייקת של קהל היעד של אותו תוכן – יש סיכוי שתצליחו לבנות לעצמכם בסיס מתעניינים / מבקרים/ לקוחות שיעמיקו את בסיס הדאטה בנכסים הדיגיטליים שלכם.
במידה ועשיתם כבר חלק מהעבודה הזו ויש לכם בסיס דאטה ומשתמשים ראוי (השכבה השניה מלמטה במשולש המצורף) עליכם להמשיך לעבות את שכבת הדאטה וזאת באמצעות הפעלת המשתמשים שלכם שיהפכו להיות מקדמי מותג – במילים אחרות – השבחה של כל מה שקשור להמלצות, חוות דעת ושיתופים חיוביים לגבי המותג שלכם SPOQ – Social Proof Of Quality – תחום זה ניתן לניהול על ידי פיזור חכם של תוכן ה"מגרה" שיתופיות וכמובן גם תכניות עידוד ותיגמול משתמשים ולקוחות שיהפכו למקדמי מותג ויגרמו לחבריהם ברשת להיחשף למוצרים ולתוכן שלכם. In Market Interested זה קהל שמתעניין בקטגוריה שלכם אבל לא בהכרח במותג שלכם ולא בהכרח בנקודת הזמן הזו. קהל יעד זה הוא פוטנציאל מעולה לשלב בו אתם נמצאים. השלב שבו אתם צריכים לצמוח מבחינת משתמשים ודאטה. ניתן לאתר את הקהל הזה ברשתות החברתיות ( פייסבוק ואינסטגרם יטרגטו את הקהל הזה במדוייק על בסיס תחומי העניין שלו) ואז לייצר עבורו תכנים וכלי ערך הרלוונטיים לחייו. מהלך כזה ימשוך אותו לנכסים הדיגיטליים שלכם ומשם הדרך ליצירת דאטה יכולה להיות קצרה וקלה.
במידה ואתם כבר עברתם את שלב צמיחת המשתמשים והדאטה , רצוי לשאול את עצמכם מה היעד העכשווי – קצירת ביקושים מיידיים או יצירת ביקושים על ידי משיכת לקוחות חדשים שיחסית אינם קרובים לרכישת המותג שלכם.
קצירת ביקושים הוא השלב שבו אתם מזהים את אותם אנשים המחפשים עכשיו מוצר אותו אתם יכולים לספק להם. מדובר במהלך מיידי, הזדמנותי העשוי להצליח אם תעשו מהלך מהיר במנועי חיפוש ו/או פעילות רי טרגטינג חכמה למרדף אחרי אנשים שביקרו בחנות שלכם או התעניינו במותג שלכם.
במידה ויש לכם עניין לייצר ביקושים חדשים – של לקוחות שעדיין לא ביקרו אתכם או התעניינו במותג שלכם – רצוי לייצר קמפיינים משמעותיים עבור קהל דומה ( על בסיס דאטה שכבר אגרתם) ואת זה לשלב בפעילות יעודית בקרב קבוצות וקהילות ברשתות החברתיות.
כדאי לזכור – האפשרות לדלג על השכבות התחתונות במשולש ולהגיע לפעילות יעילה של קצירת לקוחות – היא מוגבלת ועלולה להיות יקרה מבחינת השקעה במדיה.
כתיבת תגובה