בחלק גדול מהחברות הגדולות מתחילים להבין שהבידול הטכנולוגי בין מוצרים/חברות , הולך ונשחק. מה שעושה את ההבדל , הם אנשי שווק ופיתוח עיסקי.
זו הזדמנות אדירה עבור סגמנט זה. זה עידן הפריצה הגדולה של אנשי שווק המבינים שאבני היסוד של תעשיית השווק השתנו לחלוטין.
הכנו עבורכם רשימה של אבני יסוד , תזכורת למשפר דברים אליהם כדאי לשים לב ואותם כדאי לשלב בתכניות העבודה שלכם לשנים הקרובות .
- It's all about conversions – בעידן הדיגיטלי זה כל הסיפור. עליכם להכין תכנית עבודה עם ארבעה מרכיבים : איך להפוך אנשים למבקרים בנכסים הדיגיטליים שלכם, איך להפוך את אותם מבקרים לחברים,עוקבים או משתמשים ( בקיצור מישהו שאתם מכירים) , איך להפוך חברים ללקוחות ( שמוציאים אצלך כסף) ולבסוף – להפוך לקוחות ל Promoters – מי שיכול לקדם את המותג שלכם. רצוי שמבנה תכנית העבודה שלכם יהיה מבוסס על ארבע הכנפיים האלה – תכנית מדוייקת לכל conversion.
- Snackable Ads – הסתיים העידן של סיפורים ארוכים.אנשי קריאיטיב שדגלו במשך שנים בגישה של "סיפורי מותג" סיימו את תפקידם…….. מעכשיו תתרגלו לדבר במונחים של " תמציתי מותג". קצר, קולע, ברור, יצירתי , "יוטיובי" . אנשי השווק יצטרכו להתעקש עם אנשי הקריאיטיב שלהם ,להטמיע שיטת מחשבה מכווצת….
- פרסום פרוגרמטי . בכל העולם זה כבר פורמט העבודה השולט. בישראל זה יתעצם השנה. תלמדו את התחום, אמצו חשיבה טכנולוגית לתחום הפרסום . רק הצעה אחת – היזהרו בשותפיכם לעניין הפרוגרמטי. יש שותפים פרוגרמטיים שאינם זהירים בכל מה שקשור ל"פרוד" ו"סייפטי". גם לנושאים אלה, יש פתרונות טכנולוגיים פשוטים.
- Micro Publishers . זה הזמן לעבור לעבוד עם מיקרו פאבלישרס שיביאו את המסר שלכם לאנשים הנכונים ולקהלים הרלוונטיים שגם יהיו פתוחים להאזין, ואולי לקנות. בלוגרים ומשפיעני רשתות חברתיות, הם הערוץ היעיל ביותר להגיע ללקוחות פוטנציאליים עם רמת קשב טובה עבורכם. יעיל, קטן, זריז, מדיד וכלכלי. אחרי הכל , התעשייה כבר מבינה שהגענו ל end of mass marketing
- Chat Bots. שימו לב להתעוררות בגזרת הבוטים. השחקניות הגדולות – פייסבוק, וויבר וכדומה – מאפשרות למותגים לרכוב על פלטפורמות הצ'אט שלהן ומאפשרות למותגים לייצר ערוץ דיאלוג ידידותי וזול עם לקוחותיהם. כמו תמיד , המותגים המתקדמים כבר שם. עכשיו תורכם.
- Augmented Reality – שלא כמו בן הדוד הלא מפותח – Virtual Reality – תחום ה AR בשל לפעילות שווקית. אחרי הכל – מדובר בשכבת מידע מכל סוג היושבת על מידע זמין ומציאותי. מותגים עשויים להנות משכבת המידע החדשה לצורך הסברים על מוצרים או יצירת חוויית מותג מעניינת עבור לקוחות וצרכנים.
כתיבת תגובה