אחת התופעות השליליות של העידן הדיגיטלי היא השימוש שעושים גורמים פוליטיים ומסחריים בבוטים.
בוטים הם תוכנות אוטומטיות שיכולות לבצע משימות חוזרות ברשת. יש לא מעט שימוש בבוטים לצרכים פוליטיים ותעמולה:
- הם יכולים להפיץ מסרים בקנה מידה גדול במהירות
- אפשר לתכנת אותם להגיב אוטומטית לפוסטים מסוימים
- הם יכולים ליצור מראית עין של תמיכה רחבה בדעה מסוימת
- לעיתים משתמשים בהם להפצת מידע כוזב או מטעה
ישראל נמצאת בנחיתות קיצונית בכל מה שקשור להסברה ברחבי העולם. כסף גדול ( איראני, קטארי ) מניע קמפיינים אנטי ציוניים ואנטישמיים הן ברשתות החברתיות והן בפעילות שטח . בעוד הפעילות הפוטנציאלית של ישראל ברמת השטח – היא מוגבלת , התשובה ההסברתית של ישראל ברשתות החברתיות ובדיגיטל באופן כללי – יכולה להיות משמעותית ולתת פייט לצוררי ישראל.
מבחינת יכולות ההסברה של ממשלת ישראל – אין על מי לסמוך. שרת ההסברה האחרונה שמונתה כאן היתה עסוקה בעקר בהפעלת מדפסת ובניסיונות להיחלץ מהמרפסת בבית מפלגת הליכוד . כמו בנושאים אחרים – הפתרון יבוא מצד אנשי מקצוע שאינם שייכים למשטר הנוכחי. הדרך היחידה לסגור את פערי החשיפה והתקציבים בין ישראל לאויביה הדיגיטליים, עוברת דרך הקמת פעילות בוטים חכמה ומשמעותית. המסרים, התמונות , הוידאו ושאר תכנים המסבירים לעולם מי הוא הגורם הדמוקרטי- ליברלי- ערכי באיזור שלנו , צריכים להיות מופצים באופן אוטומטי , גורף והמוני בקרב קהלי היעד הרלוונטיים למלחמת ההסברה – מקבלי החלטות, אוניברסיטאות, אנשי תקשורת והקהל הרחב.
תופעת הבוטים ממוצבת בהרבה מקרים כתופעה שלילית . יש לזה צידוק. אבל בתחום ההסברה – שבה ישראל נוחלת תבוסה ברורה , אנחנו חייבים לאמץ את הפתרון השנוי במחלוקת הזה, כדי להגיע לקהל היעד שלנו ולנסות לסגור את פערי החשיפה האדירים .
כתיבת תגובה