המעבר של אנשים מחיפוש מסורתי במנועי חיפוש לשימוש בכלי בינה מלאכותית לקבלת תשובות ישירות ,משנה את האינטרנט ואת עתידם של אתרים, בלוגים ויוצרי תוכן באופן עמוק.
באופן מיידי ניתן לראות פחות תנועה ישירה לאתרים ויותר תיווך של AI. כלי בינה מלאכותית מספקים תשובות ישירות ומותאמות אישית, כך שפחות משתמשים מגיעים לאתרים. המשמעות היא ירידה בתנועה האורגנית שמגיעה ממנועי חיפוש מסורתיים. ה-AI הופך להיות "שכבת תיווך" בין המשתמש למקור התוכן.
התשובות של ה-AI מבוססות על תוכן קיים, אך המשתמשים יקבלו את המידע מבלי להיכנס לאתר עצמו. תנועה אורגנית (SEO) הופכת לפחות משמעותית, וערוצי שיווק אחרים כמו עבודה מדוייקת מול ננו-קהלים, ניוזלטרים, קהילות סגורות ורשתות חברתיות הופכים לחשובים יותר.
האם יש עתיד ליצרני תוכן?
עדיין יש צורך בתוכן איכותי, מקורי ואותנטי, במיוחד בתחומים שבהם נדרשת הבנה עמוקה, יצירתיות או אמינות גבוהה. נכון לעכשיו AI לא מסוגל להחליף לחלוטין את היצירתיות, הרגש והבידול האנושי, אך הוא בהחלט משנה את הדרך בה תוכן נצרך ומיוצר.
יצרני תוכן שיתמחו ביצירת ערך ייחודי, עבודה מדויקת מול ננו-קהלים, בניית קהילה, ימשיכו להיות רלוונטיים.
יש שני דברים הכרחיים שצריכים להתבצע באון שוטף כדי שיצרני תוכן וחברות מדיה יוכלו להתקיים :
- הטמעת אסטרטגיית סיגנלים – ליקוט אותות לגבי ננו קהל יעד לפני כל פעילות של יצירת תוכן או קידום. הסיגנלים הם בעקר בתחומים של איתור נושאים חמים שמעניינים את קהל היעד שלכם , ליקוט מידע לגבי סוג התכנים שהמייצרים מעורבות גבוהה יותר בקרב קהל היעד ,וסוג הסיגנל השלישי הוא מונחים ומילות מפתח בהם משתמש קהל היעד שלך כאשר הוא מדבר על הקטגוריה שלך . מודל זה נקרא TET- Topics, Engagement, Terms . שימוש במודל זה מאפשר ליצרני תוכן לייצר תכנים הזוכים לרמת קשב ומעורבות גבוהה ומובילה לביצועים טובים בעידן של חולשת ההפצה האורגנית.
- הטמעת אסטרטגיית הפצת תוכן הנקראת Detachable Content – גישת התוכן הפריק מתבססת על ההנחה שהקהל שלכם פחות מגיע לאתר או לבלוג. אתם צריכים להגיע למקומות בהם הוא נמצא ולפזר פיסות ( קטנות יחסית) של תוכן שרלוונטי לקהל היעד עכשיו ( על בסיס ליקוט הסיגנלים לאותו רגע) .פיזור יחידות תוכן רבות, קטנות ורלוונטיות לקהל היעד שלכם עשוי גם להיות יעיל מבחינת רמת קשב של מנועי הבינה המלאכותית
אז מה עתיד ה-SEO (קידום אתרים אורגני) ? SEO משתנה, לא נעלם. העקרונות הבסיסיים של SEO – יצירת תוכן איכותי, הבנת כוונת המשתמש, אופטימיזציה טכנית – עדיין רלוונטיים, אך הדגש משתנה. וכל הפעילות של תחום זה צריכה להתבסס על הצמד ההכרחי החדש ( signals marketing & detachable content strategy)
ובנוסף . לא פחות חשוב – בעלי תוכן, אתרים ושחקני מדיה – חייבים להשקיע נכון במותג, אמינות, ובידול – כדי שה-AI (וגם המשתמשים) יבחרו בהם כמקור מידע מועדף.
"הישרדות באינטרנט תמיד הייתה מבוססת על שלושה רגליים: חיפוש, רשתות חברתיות ודיוור ישיר. בעידן ה-AI, החיפוש הופך לרגל דקה, והרגליים החזקות הן דיוור ורשתות חברתיות"
כתיבת תגובה