בסקר שנערך בקרב ישראלים הגרים בניו יורק ,הסתבר שאחת הסיבות שבגללן הם לא רוצים לחזור לישראל זו נוחות החיים שמעניקה להם חברת אמזון ( הסיבה השנייה היא העובדה שאין להם צורך ברכב…..). מה יש בה באמזון שהופך אותה לחברה יחודית וחזקה ? התשובה הקצרה : היא מצליחה לייצר תלות של המוני לקוחות בשירותיה ובמוצריה. תלות . מילת העוגן אותה לא הצליחו שחקניות מסחר מקומיות לייצר בפעילותן בישראל.
עכשיו הענק הזה , מעמיק את נוכחותו בישראל, כולל פתיחת מרכזי פיתוח גדולים בחיפה ובתל אביב ( 1000 נושאי תגיות תן ביס חדשים מתנפלים על מרכזי המזון השמנוני…. אכן תמונות קשות מאוד) אשר ,בין השאר יעסקו בפיתוח אלקסה שופינג אשר תסייע לרוכשים לקנות ללא מגע יד אדם.חוויה מדהימה בפני עצמה.
קחו את העוצמה והאיכות של שחקנים כמו אמזון או עליבאבא ואת היכולת שלהם ליצור תלות צרכנית . תוסיפו לכך את היתרון שיש לאתרי סחר בינלאומיים על פני המקומיים , שאינם פטורים ממכס ומע"מ ואולי תבינו איך יכול להיות שהמיזם הגרנדיוזי ביג פלוס ( אתר הסחר האלקטרוני של ביג מרכזי קניות) נסגר עוד לפני שניסה אפילו להילחם על מקומו , וזאת אחרי השקעה של 3-4 מיליון דולר .
הקהל הישראלי – במיוחד דור Y&Z , אינו נאמן לקמעונאות דיגיטלית ישראלית. הקנייה אינה קשורה אצלו יותר למיקום גיאוגרפי. כל מה שחשוב הוא מחיר, חוויית קניה, בטחון בקנייה, שירות, איכות המוצרים ומגוון.
מעטים השחקנים הישראלים שיוכלו להתמודד במגרש זה עם ענקיות הסחר העולמי. היחידים שישרדו הם מותגים ספציפיים מקומיים המייצרים ערך מוסף ברמת המוצר (יחודיות) . הקניונים הדיגיטליים לא יצליחו לסגור את פערי האיכות והשירות מול שחקנים כמו אמזון . אלא אם יטמיעו תכנית חכמה המבוססת על שותפויות מקומיות .
כתיבת תגובה