אוסטרליה היא הראשונה בעולם לדרוש מענקיות האינטרנט פייסבוק וגוגל לשלם לחברות מדיה מקומיות על שימוש בתוכן שלהן . צריך לזכור שפייסבוק – היא חברת המדיה הגדולה בעולם ולא מייצרת תוכן כלל . היא גם לא משקיעה בקידום של עצמה. התוכן והקידום של הפלטפורמות שלה מבוסס כידוע על גולשים ולא פחות חשוב – תוכן משמעותי המופיע ברשת החברתית ( כמו גם בגוגל) שייך לחברות מדיה המשקיעות משאבים רבים ביצורו והפקתו.
ממשלת אוסטרליה היא הראשונה שמתכוננת לעשות סדר בעניין. היא מזמינה את פייסבוק וגוגל להגיע להסכם עם חברות המדיה המקומיות. במידה והצדדים לא יגיעו להסכמה – הממשלה תקבע את מסגרת הסידור החדש.
צריך לזכור שחברות המדיה מבססות את המודל העיסקי שלהן על הכנסות מפרסום. עוגת הפרסום נשלטת – שלא לומר נאכלת – בשנים האחרונות על ידי פייסבוק וגוגל בצורה שמשאירה את חברות המדיה עם נתח קטן והולך מתעשיית הפרסום . מרבית חברות המדיה – בארץ ובעולם – נמצאות במצב עיסקי בעייתי ומדווחות על הפסדים משמעותיים.
לפייסבוק וגוגל ( וגם לאמזון , שמתחילה להיות שחקן משמעותי בתחום הפרסום) יש יתרון משמעותי בהשוואה לחברות מדיה דיגיטליות מסורתיות . ענקיות אלה אוספות מידע מפורט ורציף אודות משתמשים ובאמצעות עומק מידע זה מציעות למפרסמים יכולות טירגוט שחברות מדיה יכולות רק לחלום עליהן.
לא פלא , שמרבית המפרסמים מזרימים את התקציבים שלהם לפייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב, גוגל וכדומה. שם נמצא הדיוק. שם נמצאים הביצועים הטובים יותר של הקמפייינים שלהם.
ממשלת אוסטרליה החליטה להגן על חברות המדיה המקומיות. האם זה יעבוד ? האם גם ממשלת ישראל תלך באותו כוון ? ימים יגידו.
כתיבת תגובה