אם אתם משתמשים פעילים ברשת החברתית פייסבוק, אתם אולי נחמדים, חברותיים, תקשורתיים ודיגיטליים . אבל אתם וודאי כבר לא צעירים….
יש שני סימנים מהותיים המעידים על היחלשותה של רשת חברתית : הסימן הראשון הוא שצעירים עוזבים אותה. בתחום המדיה החוק הידוע הוא שקודם יעזבו אותך אלה שאתה הכי צריך. אחריהם יילכו גם קהלי יעד אחרים. זה מה שקורה בפייסבוק. נטישת הצעירים בארצות הברית ובמערב אירופה היא כבר ברמה העליונה ואף מעבר לכך.
קהל היעד הצעיר – הילידים הדיגיטליים – הם הקהל החשוב ביותר עבור מפרסמים והנטישה ההמונית בהחלט לא עושה טוב לפלטפורמה המתקיימת בעקר מהכנסות מפרסום.
מה עושים בפייסבוק בעניין זה ?
נסיונות ופתרונות ברמת המוצר והמיצוב נכשלו. צעירים עדיין מתרחקים מהמותג. מה שכן עובד בצורה טובה ( חלקית) עבור התאגיד , היא אסטרטגיית הרכישות ובעקר הרכישה המוצלחת של אינסטגרם שממשיכה לצמוח ולמשוך אליה צעירים ( דור ה Y ו Z ).
בשלב מסויים ניסו אנשי הרכש של פייסבוק לצלול לקהל עוד יותר צעיר על ידי רכישת פלטפורמה חברתית נאיבית שפנתה לקהל תלמידים גילאי 7-13 . היתה זו חברה צעירה שפיתחה רשת חברתית לתלמידים צעירים ונקראת TBH , החברה נקנתה על ידי פייסבוק רק לפני שנתיים במאה מיליון דולר ונסגרה לפני מספר שבועות.
מה עבר על פייסבוק שהביא את התאגיד לרכוש חברה ולסגור אותה אחרי מספר חודשים ? האם יכולות M&A של הקונגלומראט מושפעות מהלחץ העיסקי של איבוד משתמשים בפלטפורמה המרכזית ?
אפרופו יכולות הרכישה, פייסבוק קנתה גם את חברת Moves – אפליקציה למעקב אחרי פעילות ספורטיבית וסגרה את פעילותה אחרי שנה מיום הרכישה. חומר למחשבה .
הסימן השני להיחלשותה של רשת חברתית היא מגוון התוכן האותנטי – אישי שמופיע אצלכם על הפיד. וודאי שמתם לב לזה שהשנים האחרונות מאופיינות בפחות תוכן אישי ויותר תוכן ממוסחר . את זה פייבוק מנסה לשפר באמצעות החלטות מוצריות ובעקר על ידי שינויים באלגורטמים.
נראה שלפייסבוק יש בעייה בפלטפורמת המקור, היא מציגה הצלחות שווקיות ברכישות הוותיקות יחסית ( אינסטגרם ,ווטסאפ) וכשלון ברכישות האחרונות שלה. התאגיד מציג שורת רווח יפה וצומחת אבל יש יותר מסיגנל אחד שמצריך את קברניטי אוניית הענק הזו, למחשבה מעמיקה לגבי העתיד.
כתיבת תגובה