סוד גלוי הוא שכמעט כל שחקני המדיה בישראל מפסידים כסף. במילים אחרות – הבעלים מביאים כל חודש הרבה כסף מהבית…. והרבה. במילים אחרות – לא נעים.
מדובר בשחקני טלוויזיה מסורתיים – רשת, קשת , ערוץ 10 ושחקנים הנמצאים בקטגוריית Digital Publishers – וואלה, ווינט וכל שאר מותגי המדיה .
יותר ויותר תקציבי פרסום מופנים לפלטפורמות עם יכולות טירגוט מדוייקות : פייסבוק וגוגל.
למה זה קורה :
1. יכולות טירגוט. שתי הענקיות מכירות אותנו טוב יותר ממה שאנחנו מכירים את עצמינו : מי אנחנו, מי חברינו, במה אנחנו מתעניינים, באילו קבוצות אנחנו נוטלים חלק, ממה אנחנו מפחדים, מי מצחיק אותנו , מה אנחנו קונים וכדומה. במילים אחרות – מאנדקסים לנו את הצורה. את כל המידע הזה הם מעמידים לרשות מפרסמים. לא יבואו ? בטח שיבואו
2. צעירי דור ה Z ודור ה Y כבר לא רואים טלוויזיה לינארית. מה שאומר שהם לא רואים פרסום בטלוויזיה….. על זה בפוסט אחר
3. גוגל ופייסבוק מאפשרות לכולנו – והכוונה לכולנו – גם למאותגרים…. לייצר לעצמם קמפיינים מטורגטים בארבע דקות ,על ידי שימוש בדשבורד נעים, ידידותי ומזמין. מתאים לכל מותג, חברה, עסק, חנות, אדם. במילים אחרות – פייסבוק אומר לנו – עזוב משרד פרסום. אין צורך . עשה זאת בעצמך.
4. משרדי פרסום עצלנים . במקום לייצר ערך עבור לקוחותיהם ולהיות יצירתיים מבחינת רכש מדיה ונוכחות דיגיטלית, הם "זורמים" עם הטרנד ומציעים ללקוחותיהם להוציא את מרבית כספם בפייסבוק. כל המלצה כזו מעמיקה את הקבר שמשרד הפרסום כורה עבור עצמו. פייסבוק לא אוהב את הישות שנקראת משרדי פרסום ( " עשה זאת בעצמך " – זוכרים?)
5. אותם צעירים לא מגיעים ל destination sites כמו פעם. את כל המידע והעידכון הנחוץ להם, הם מלקטים ברשתות החברתיות. מבחינתם אין צורך לגלוש לוואלה או ווינט. התוכן יגיע אליהם באמצעות הרשתות.
אם הגולשים נעים בכמויות ( לא באוטובוסים ולא לקלפיות) לרשתות החברתיות , ותקציבי הפרסום נעים בעקבותיהם – אז התשובה לשאלה בכותרת היא : כן !!!!
אבל, ויש אבל גדול – יש מה לעשות . משרדי הפרסום וחברות המדיה/ פאבלישרס יכולים להציל את עצמם. על כך בפוסטים ודיונים שיתנהלו ב ROMI בשבועות הקרובים
כתיבת תגובה