קיימים ארבעה סימנים להיחלשותו של עסק בתחום של רשת חברתית :
– צעירים עוברים לרשת אחרת. נדידת העמים של genrations Y&Z
– יש פחות תוכן של חברים שלכם ויותר תוכן מסחרי.
– ביצועים עיסקיים / מצב המניה – לפייסבוק יש הכנסות של יותר מ 100 מיליארד עם 3 מיליארד משתמשים – זה לא רע אבל נמצא בירידה בפרמטרים מהותיים כמו engagement . מאידך – הרווח של פייסבוק נחתך בחצי בשנה האחרונה והמניה בצלילה מטורפת.
קיימים מספר איומים על המשך הצלחתה של קבוצת מטה/ פייסבוק :
1 . צמצום משמעותי ביכולתה של פייסבוק לטרגט את המשתמשים – כבר עכשיו אפל מצרה את צעדיה של פייסבוק בצורה משמעותית – איסור מעקב אחרי לקוחות של אפל – (95 אחוז לא מאפשרים לאפליקציות לעקוב אחריהם). עד כה הטירגוט של פייסבוק היה מעולה . עכשיו באפל אין אפשרות – זה ״שווה״ לפייסבוק הפסד של 10- 15 מיליארד דולר ותחילת טרנד של בריחת מפרסמים – בעקר עסקים קטנים . בשנת 2023 תצתמצם יכולת הטירגוט בצורה עמוקה יותר.
2. טיקטוק מתחזקת ומגיעה ל מיליארד וחצי משתמשים. עכשיו כבר ידוע שיש לפייסבוק נחיתות מבחינת אלגוריתם. טיקטוק מצליחה להביא ערך לכל מי שמגיע לפלטפורמה שלה . גם אם אין לו מושג אחרי מי לעקוב וגם אם אין לו קהילה . טיקטוק מובילה בפרמטרים של מעורבות ואהדה ונתפסת כמביאה ערך מהותי יותר לצעירים – זה הקהל המוביל גם – ולא רק – בגלל שזה הסגמנט המועדף על מרבית המותגים והמפרסמים בעולם . כלל ידוע בתחום המדיה הוא שקודם עוזבים את הרשת האנשים שאתה הכי צריך ( צעירים ) . ואחריהם יעזבו כל השאר. פייסבוק צועדת לקראת שלב ה ״כל השאר״ – הקהל המבוגר יותר .
3. בגלל בעיית הטירגוט – קמפיינים פחות יעילים – מתחילה נטישה של מנוע הצמיחה המרכזי – עסקים קטנים מחפשים נתיבי שווק חדשים .
4. הרגולטור סימן את פייסבוק כגורם שלילי שאותו צריך להחליש. הדרך מובילה גם להפרדת מותגים – פרידה מווטסאפ או אינסטגרם ?
5. השקעה מטורפת בפרוייקט מטאוורס שלא ממש הפך למשהו מהותי בעולם. מאה אלף משתמשים במטוורס זה נתון נמוך מכל התחזיות של פייסבוק.
כדי לשמור על מובילות קבוצת מטה/ פייסבוק יצטרכו להתייחס ולטפל בנושאים הבאים
- אם העסק שלך מבוסס בעקר על הכנסות מפרסום – יש סיכוי שתיתקל בהרבה מאוד מכשלות גם באספקטים הקשורים לשינויים בתחום התנהגות צרכנים וגם מצד גורמים עסקיים ( לדוגמא – כללי המשחק החדשים של אפל בתחום איסוף דאטה) וגורמים רגולטוריים. שוק הפרסום עומד בפני שלל שינויים שיהפכו את מודל ההכנסות הזה לבעייתי. נכון להיום – כמעט 90 אחוז מההכנסות של פייסבוק נובעים מפרסום
- אם אתה לא מותג אהוב – Loveable brand ( כן. יש דבר כזה) סיכויי ההצלחה שלך גבוהים פחות. פייסבוק היא לחלוטין מותג לא אהוב : צרכנים לא אוהבים את השליטה של פייסבוק בדאטה שלהם, מפרסמים לא אוהבים את התלות שלהם בפייסבוק, חברות מדיה שונאות את העובדה שפייסבוק לקחו להם את הפרנסה, הרגולטור לא אוהב את התנהגות פייסבוק בתחום של פרטיות המידע שלנו ומדינות לא אוהבות את פייסבוק בגלל שהיא לא משלמת מספיק מיסים. בקיצור – עם כל האנטגוניזם הזה – טוב לא ייצא מזה.
- אם אין לך יחסי בילינג עם לקוחות – יהיה לך קשה לאחוז בהם ולפתח איתם מערכת יחסים אמיתית המבוססת על first party data . לפייסבוק אין כרגע ממש יחסי בילינג עם לקוחות. החברה אמנם מנסה לעשות מהלכים הגיוניים באמצעות יישום אסטרטגי שנקרא – פייסבוק/ אינסטגרם שופ – כולל שיתוף פעולה עם שופיפיי – אבל עדיין לא ברור עד כמה השותפים של פייסבוק בתחום זה, יסכימו "להתפשט" מכל נכסיהם ( = בעקר דאטה)
ReplyForward |
כתיבת תגובה