כפי שפורסם כאן לראשונה לפני מספר שבועות , מחקר חדש מעלה סימני שאלה לגבי היעילות של הפרסום המסורתי – One To many – הפורמט המוכר והידוע שבו מקור מסר אחד ( מותג, מפרסם) משתמש בערוצים שונים כמו טלוויזיה, עתונות ואתרי אינטרנט בכדי לשכנע אותנו להעדיף מוצר או חברה מסויימת.
המחקר , שהוא חלק מפרוייקט נרחב יותר המבוצע בימים אלו על ידי צוות דוקטורנטים לשווק בארצות הברית , בחן לאילו ערוצי שווק יש השפעה משמעותית עלינו , בהתפלגות לקטגוריות שונות המובילות את טבלאות תקציבי הפרסום. מחקר זה קובע שבחלק גדול מהקטגוריות יש שלושה ערוצי שווק מובילים ומשמעותיים הרבה יותר מאשר הפרסום המסורתי :
- SPOQ – Social Proof Of Quaity
התחום הצומח של השפעה הדדית בין אנשים המשתפים בחוויותיהם לגבי מוצרים ושירותים אותם צרכו. בעקר כל התחום של המלצות וחוות דעת אליהם הורגלנו להתייחס בקטגוריות כמו נופש ובתי מלון
2. UIA – User Initiated Advertisements
פרסום איליו אנחנו נחשפים כתגובה לבקשה או חיפוש שלנו ( בעקר שווק במנועי חיפוש)
3. Content Marketing
מותגים רבים הבינו שהדרך ליצירת ערך ובניית מערכת יחסים עם לקוחות , עוברת ביצירת תוכן רלוונטי עבור צרכנים פוטנציאליים והטמעה של חשיבת פאבלישרס.
תחום מקצועי זה – שווק מבוסס תוכן – התפתח מאוד בשנים האחרונות ועכשיו נכנס לפאזה חדשה ומעניינת :
Voice Activated Content Marketing – מעבר מהיר מקריאת תוכן ממותג לאינטראקציה קולית בין צרכנים לבין תוכן של מותג / חברה. כמה נתונים משמעותיים בתחום זה :
- 55 אחוזים מהצרכנים ירכשו ספיקרים – רמקולים חכמים – עד שנת 2022
- רבע מהאוכלוסיה מעדיפים לקבל עזרה קולית בהשוואה לכניסה לאתר החברה ( capgemini – 2018 )
- הצפי לקראת 2022 הוא שקניות קוליות יגיעו ל 40 ביליון דולר ( נכון להיום בסביבות 2 ביליון דולר)
כל האינדיקציות מראות שמשיכה של מידע ויצירת אינטראקציות עיסקיות עוברים לפורמט של טכנולוגיות קול . לכך צריך להוסיף את העובדה שתוך שנתיים בערך, כמחצית מהחיפושים יהיו מבוססי קול (Voice Based Searches ) .
האינדיקציות האלו מצריכות גם את החברות והמותגים המשקיעים בתוכן שווקי להיערך בכדי לייצר פעילות שווקית יעילה. זאת לנוכח העובדה שחיפוש קולי מעלה תשובת חיפוש אחת. התחרות קשה יותר , מותגים יחוייבו לעשות מאמצי SEO מסוג אחר – כמו גם להיות מפוקסים יותר וללמוד לייצר מסרים קצרים יותר ( Snackable Content ) וכמובן ליישם אסטרטגיית מילות עוגן חכמה ( Search Engine Catchers) .
מותגים צריכים ללמוד לייצר תוכן קולי מכל סוג : voice-enabled chatbot , פודקאסטים מכווצים , FAQ מעניינים, משחקים קוליים, מערכת נווט קולית בקטלוג של מוצרי החברה, אפשרות רכישה ב One Voice Session, סיפורים קצרים וכדומה.
כתיבת תגובה