אחד השינויים המרכזיים המאפיינים את העידן הדיגיטלי , הוא הדרך שמותג או עסק צריך לעבור בכדי להגיע לדיאלוג שווקי עם לקוחותיו וצרכניו הפוטנציאליים. תרשים זה נקרא:
EMF – Effective Marketing Flow
בעידן האופליין נהוג היה להתחיל את המסע בהבטחה לצרכן שהיה אמור להבין את המסר, להשתכנע באטקרטיביות שלו לגביו ומכאן נהגו לחשוב שהדרך לשכנוע ורכישה פתוחה.
התרבות הדיגיטלית מחייבת אותנו להתחיל את המסע בהגדרה מאוד מדוייקת של קהל היעד , מיקרו אשכול מאופיין וברור , ואז להגיע לרמת היכרות מעמיקה עם קהל יעד זה , צרכיו, מצוקותיו, פרופיל צריכת המדיה שלו, תחומי העניין שלו, רצוי שנגיע להיכרות עם סביבת ההשפעה שלו , הקבוצות החברתיות אליהן הוא משתייך וכדומה. יש המבססים שלב זה על סט המידעים הכלול במונח :
Social Intelligence
השלב הבא הוא הכרחי – יצירת ערך רלוונטי עבור קהל יעד זה. לאחר שהכרנו אותו , נארוז לו תוכן או כלים בעלי ערך העונים על ציפיותיו וצרכיו באותו זמן. הדרך לעשות זאת נכון, עוברת דרך הפיכתו של המותג או העסק ליצרן תוכן בעל חשיבה פאבלישרית . זה הטריגר המשמעותי ביותר להתחזקותו של תחום השווק מבוסס התוכן או Inbound Marketing
יצירת ערך פרסונלי או מיקרו סגמנטלי יקרב את המותג להגיע לשלב ההקשבה. אולי השלב הבעייתי ביותר בסביבה דיגיטלית עמוסת תכנים, מוצרים, פלטפורמות ומותגים.
הבאת ערך נכון , בזמן הנכון תכשיר את הקרקע להקשבה. בסופו של דבר התחרות על רמת הקשב של צרכנים ולקוחות היא קשה וצפופה . ההקשבה יכולה להוביל לבניית מערכת יחסים ארוכת טווח בין המותג ולקוחותיו הפוטנציאליים ו/או להכין את הקרקע לדיאלוג שווקי – מכירתי רצוי.
מותגים חייבים להפנים :
ללא היכרות – אין יכולת להביא ערך. ללא ערך – אין אפשרות להגיע להקשבה ולמערכת יחסים שבלעדיהם אין דרך להגיע לשווק אפקטיבי.
כתיבת תגובה