כפי שכתבתי כאן לא מעט, הילידים הדיגיטליים נוטשים את הטלוויזיה הלינארית וצורכים וידאו במקומות אחרים.
איפה ? זו המלחמה הדיגיטלית המשמעותית ביותר בין הפלטפורמות המרכזיות בעולם. במרדף הגדול אחרי צרכני הוידאו נוטלים חלק כל השחקנים הגדולים :
- כל הרשתות החברתיות מבינות שהכסף הגדול והמניע לגיוס לקוחות נמצא בתכני וידאו ולכן כל הרשתות התחילו להשקיע ברצינות בסגמנט תוכן זה. למשל – רק לאחרונה סיימה פייסבוק מהלך אסטרטגי של חתימת חוזים עם שחקני המוזיקה החשובים ביותר – יוניברסל וסוני מיוזיק.
כמו שניתן לראות ,צריכת תכני וידאו ( מכל הסוגים ) אינה מנת חלקם של הילידים הדיגיטליים. נתון מעניין שאמור לעניין מאוד את רשתות הטלוויזיה הלינארית.
2. כל שחקני ה OTT – הופכות לגורמים המרכזיים במלחמה הזו . מדובר בחברות המגישות לצרכנים תוכן וידאו / טלוויזיה באמצעות טכנולוגיות אינטרנט, ללא צורך להתחבר לשירות מנויים של חברות כבלים או לוויין מסורתיות ( דוגמת קומקאסט, טיים וורנר, הוט, יס). זה התחום החם ביותר בתעשייה וכולל שחקנים כמו : אמזון, נטפליקס, הולו, אפל , רוקו וכדומה. השחקנים השונים מציעים מודלים עיסקיים מגוונים , למשל :
- subscription-based services – דמי מנוי חודשיים
- VOD – free and ad-supported services – מודל חינמי מבוסס פרסומות
- TVOD – transactional services – תשלום ליחדות תוכן, ללא דמי מנוי
המאבק הזה נמצא בתחילת הדרך אבל כבר עכשיו ניתן להעריך שהשחקן המוצלח לעכשיו ( נטפליקס) יצטרך להשקיע משאבים רבים בתוכן ושווק בכדי להתגבר על היצור המוצלח והמבטיח יותר (אמזון) . יתרונה של אמזון , בכל תחום, מבוסס על יכולות הטירגוט האופטימליות של התאגיד וכמובן על מידת התלות שהצליחו לייצר ביחסיו עם צרכניו.
כתיבת תגובה