אמזון הציגה את הצמיחה הגדולה ביותר מבחינת מחזורי פרסום בשנה האחרונה. התאגיד דווח על צמיחה של 36% בפעילות הפרסום שלו . מרבית ההכנסות מגיעות ממוצרי
Amazon’s Sponsored Product and Sponsored Brand , וזה לגמרי הגיוני – מותגים מבקשים להיות קרובים למסע החיפוש והרכישה של הצרכן.
לא גוגל ולא פייסבוק יכולות להציג צמיחה מהסוג הזה. שלוש הענקיות שולטות בשוק הפרסום בעקר מכיוון שיכולות הטירגוט שלהן הופכות את הפרסום באמצעי מדיה אחרים הרבה פחות יעילים . אמזון היא עדיין שחקנית פרסום קטנה לעומת גוגל ופייסבוק אבל זה ישתנה . צריך לזכור : לכל השחקניות הדיגיטליות יש מערכת עמוקה של ליקוט מידע עלינו הצרכנים אבל לאמזון יש את המידע הרלוונטי והמפורט ביותר על הרגלי הקנייה שלנו. הם לא רק יודעים מה הם תחומי העניין שלנו ( גוגל ) או פרופיל ההתנהלות החברתית שלנו (פייסבוק) אלא יודעים בכל רגע נתון מה אנחנו קונים, איפה, באיזו תדירות , מתי, מה סכומי הכסף המושקעים ברכישה , מה רגישות המחיר שלנו וכו.
הנטיות הצרכניות שלנו והטריגרים המניעים אותנו לקנייה , פרושים בפני אמזון באופן מלא. גם מתחרותיה של אמזון – הקמעונאיות וולמארט וטרגט נכנסות לתחום הפרסום ומוכרות בעקר מוצרי חסות דומים למה שעושה אמזון. צריך לזכור שתחום החיפוש המהווה מקור ההכנסות המרכזי של גוגל עובר שתי מהפכות :
- חיפוש קולי הופך למימשק משמעותי. מימשק העובר מחיפוש ( search ) המייצר רשימה של מוצרים או נותני שירות למצב של בקשה (request) המגיב בתוצאה אחת . בפורמט זה הצרכן מבקש מוצר ומקבל אותו כעבור שעתיים ( על ידי אמזון ? ) . אין רשימות ותוצאות חיפוש כפי שהורגלנו עד עכשיו.
- החיפוש המסורתי מציג התפלגות שונה ממה שהכרנו בעבר – יותר ויותר צרכנים מחפשים מוצר באמצעות מנוע החיפוש של הקמעונאיות ( בעקר אמזון) ולא במנוע החיפוש של גוגל.
תנועות כאלו ואחרות משפיעות על תחום החיפוש. עלות קליק בירידה . כך גם הוצאה על חיפוש באופן כללי.
כתיבת תגובה