סנאפצ'אט היא רשת חברתית אפליקטיבית המאפשרת למשתמשיה לתקשר באמצעות תמונות, וידאו, ציורים ואנימציות . ייחודה העקרי של אפליקציית סנאפצ'ט, ביכולת לשלוח תמונות או מסרים שיוצגו בפני הנמען לזמן קצר בלבד, ואחר כך ייעלמו וימחקו. השולח של התמונות או הקטעים יכול לקבוע לכמה זמן יוכל מקבל ההודעה לראות את התמונה ולאחר זמן זה ההודעה תיעלם ממכשיר מקבל ההודעה. לסנפצ'אט יש כיום 187 מיליון משתמשים . 18 אחוזים ממשתמשי רשתות חברתיות בארצות הברית משתמשים באפליקציה זו – רובם צעירים , השייכים לדור ה Z.
שנת 2017 היתה שנה שבה עשתה האפליקציה חדירה אורגנית משמעותית גם לשוק הישראלי. אחוז משמעתי של ילידי דור ה Z , או דור המסכים בשמו האחר , התחילו להשתמש בספצ'אט.
מאידך – בתחום זה כמו גם בתחומים ופלטפורמות אחרות – מותגים מקומיים לא משכילים לזהות את הטרנד ולא עושים שימוש בהזדמנות חדשה זו.
מדוע כדאי למותגים לייצר לעצמם נוכחות ברשת חברתית יחודית זו ?
- פעילות יחודית יחסית. מרבית המותגים כבר פעילים בצורה רציפה ואסטרטגית בפייסבוק ובאינסטגרם. האוקיינוס הזה , של סנפצ'אט עדיין כחול יחסית. אז אם למותג חשובה נוכחות מבודלת ויחודית – זה הזמן להשתלב ברשת החברתית הצעירה והפעילה הזו.
- מעורבות משתמשים גבוהה. סנפצ'אט מאופיינת במעורבות משתמשים עמוקה וארוכה , ומעל לכל – יומיומית. נתוני MAU/DAU – יחס שימוש יומי לעומת שימוש חודשי גבוהים, מבטיחים למותגים אפשרות אינטראקציה טובה, בין המותג לצרכנים.
- קהל יעד מאופיין וברור . ילידי השנים 1995 ומעלה – דור ה Z , הם הגרעין המרכזי של משתמשי סנפצ'אט. מדובר בקהל שלא צורך טלוויזיה לינארית, לא קורא עתונים וגם הביקורים שלו באתרים קונבנציונליים הם בתדירות נמוכה. זו הסיבה שמשווקים רבים מתלבטים היכן ניתן "לתפוס " את הקהל החשוב הזה. התשובה היא – בין השאר – בסנפצ'אט. אבל – לא רצוי לייצר קמפיינים בתדירות גבוהה מידי, אלא לייצר נוכחות באמצעות פתיחת ערוץ תוכן רלוונטי ובעל ערך.
- פלטפורמת סנפצ'אט יודעת את המיקום של המשתמשים ומבססת את התקשורת וההצעות שלה על מסרים קצרי מועד . הפורמולה הזו יכולה לעבוד מצויין על קנייה אימפולסיבית. זוהי הזדמנות מצויינת עבור מותגים מתחום האופנה, המוזיקה, המשחקים, מוצרי אלקטרוניקה, חברות תוכן וטלוויזיה, גדג'טים, בילוי ופנאי וכדומה.
זה הזמן להוסיף את הרשת הזו לתמהיל הפעילות הדיגיטלית שלכם
כתיבת תגובה