נוכחות מותג ברשתות החברתיות היא הכרח. וכנראה לא רק ברשת חברתית אחת. הצרכנים חיים היום במספר רשתות חברתיות ומדלגים מרשת אחת לאחרת , כך שלמותג אין ברירה אלא לחיות שם גם.
והכוונה היא : לחיות , לא רק לייצר נוכחות קמפיינית. אם מותג רוצה לייצר מערכת יחסים עם לקוחות פוטנציאליים הוא חייב לייצר דיאלוג מבוסס ערך שאותו ניתן לעשות בדרך כלל רק בזירות החברתיות.
אם אתם מותג גדול או בית עסק קטן, אין דרך אחרת – צריך להקים זירה ברשתות החברתיות ולהתחיל את המסע המתבקש. בלי מהלך אסטרטגי זה, לא תיתכן פעילות שווקית יעילה.
יש מספר שלבים אותם צריל ליישם בדרך להשקת זירת מותג ברשת חברתית :
- 1. פרופיל / קהלי יעד –
בשלב בסיסי זה, רצוי לתאר באופן מדוייק את מאפייני קהל היעד של הזירה : מי הם, איפה מבלים את זמנם הדיגיטלי , מה משפיע עליהם, על מי הם משפיעים, מה הצרכים שלהם, מה המצוקות, מה פרופיל צריכת המדיה שלהם , מה פרופיל הצריכה הכללית שלהם, מה תחומי העיניין שלהם.
- טריגרים –
בשלב זה נגדיר למנהל הפעילות / מנהלי התוכן של הזירה מה הטריגרים שעשויים להיות יעילים בעבודה עם קהל היעד . שלב זה יהיה הסמן עבורם מבחינת התכנים בהם יתמקדו לאורל חיי הזירה .
נהוג להתבסס על חמישה סוגים של טריגרים :
– מידע : חדשות, מחקרים בתחום הרלוונטי, מאמרים, ייעוץ וכדומה
– ידע לא פרקטי – רכילות מהתעשייה, אנקדוטות וכדומה
– קהילה – חיבור בין אנשים עם תחומי עניין דומים
– ריגוש – משחקים, הומור , , חוויות וכדומה
– תועלות פרקטיות – הזדמנויות עיסקיות, קופונים, הנחות וכדומה
- פרמטרים להצלחה –
אחרי שהגדרנו את קהל היעד בצורה מדוייקת והנחנו את התשתית של התוכן בו נתמקד לאורך חיי הזירה, רצוי להגדיר מה ייחשב כהצלחה , או במילים אחרות , מה הם הפרמטרים להצלחה ומה הם הדברים אותם נמדוד באופן רציף לאורך הפעילות החברתית של המותג : מבקרים, נחשפים לתוכן, חברים, עוקבים, תגובות,שיתופים, כמות התכנים שיוצרו על ידי משתמשים, רמת ההמרות מחברים ללקוחות , מודעות למותג ולפעילויותיו ברשתות החברתיות וכדומה.
- פעילות השקה –
בהנחה ועשינו הכל נכון עד כה, זה השלב שבו אנחנו צריכים להחליט איך נביא מספיק אנשים שיחשפו ליצירה החברתית של המותג שלנו. זה השלב שבו נגדיר ונתכנן את מהלך ההשקה של הזירה שלנו . זה יכול להיות משחק, קמפיין או שיתוף פעולה עם זירות רלוונטיות אחרות שיגרמו למסה משמעותית של אנישם לבקר בזירה שלנו .
- ניהול שוטף –
אחרי ההשקה הגיע הזמן לניהול ומעקב רציף אחרי הפעילויות , הביצועים והתכנון לאורך זמן. כולל קמפייים לקידום הזירה החברתית של המותג .
שלב זה נעשה באמצעות טבלה פשוטה הנקראת :
Channel Management Template – CMT
כל שורה בטבלה מתייחסת לשבוע אחד וכוללת את שם הפעילות השבועית , תיאור הפעילות, עלות ההפקה, עלות המדיה ( במידה והיתה פעילות קמפיינית מתוקצבת), ביצועי הפעילות – חברים, נחשפים, עוקבים, תגובות,שיתופים וכדומה ולבסוף – החלטות – האם לחזור על פעילות זו בעתיד או להמנע מחזרה על פעילות זו בעתיד.
רצוי לייצר זירה מסוג זה לכל מיקרו סגמנט אותו בחר המותג לטרגט ולהקיף את אותה זירה בנוכחויות דיגיטליות משלימות – אתר, בלוג, אפליקציית מובייל, בוט וכדומה.
כתיבת תגובה