תעשיית המדיה משנה את פניה ומייצרת פורמט פעילות חדש הנקרא :
DDP – Detachable Digital Publisher – היצור הזה – ה, פאבלישר ה"פריק" לא מנסה להביא קוראים או משתמשים לאתר שלו. הוא מנסה להביא את התוכן שלו לקוראים/ משתמשים – למקומות ואיזורי הדיגיטל בהם הם חיים ( סנפצ'אט, ווטסאפ, יוטיוב פייסבוק וכדומה) או מייצר אינטראקציה מבוססת תוכן עם צרכנים פוטנציאליים באמצעות בוטים שיובילו את הדיאלוג באמצעות תוכנות מסרים פופולריות.
רשתות חברתיות – ועכשיו גם תוכנות מסרים – שינו את חיינו ואת הדרך בה אנחנו (בעקר דור המילניאלס) צורכים תוכן. השינוי המשמעותי ביותר, הוא העובדה שאנשים צעירים מקבלים את כל מה שהם צריכים – חדשות, אופנה, מידע, טרנדים, ספורט וכדומה – תוך כדי תנועה ברשתות החברתיות. המקור הוא כבר לא בהכרח גורם מדיה רשמי אלא חברים וחברים של חברים ( Friends Of friends) .
זה אומר שצרכנים צעירים כבר לא מגיעים לאתרי הבית או האפליקציות של חברות המדיה, וזה כמובן מחייב את אותן חברות לחשוב אחרת וליישם אסטרטגיית מגע ושווק אחרת לחלוטין . חברות המדיה שנהגו "לארח" עיניים צופות באתריהן הופכות בשנתיים האחרונות לחברות תוכן במובן זה שהן אינן מתעקשות להביא משתמשים לתוכן אלא מגיעות עם פיסות תוכן רלוונטיות למשתמשים , בכל פלטורמה בהן הם נמצאים.
המהלך הזה – שהוא הכרחי להמשך קיומן של החברות האלה כפאבלישרס – קורה באמצעות הפיכתן ל DDP – Detachable Digital Publishers – אותם פאבלישרס "פריקים" אשר אורזים חתיכות תוכן ומשבצים אותן ביחידות רווח רלווטיות לקהל מוגדר ומאופיין.
ניתן לעשות זאת בכל פלטפורמה הנגישה לסגמנט הרלוונטי לחברת התוכן ומאפשרת יישום של מודל עיסקי תקף – יוטיוב, פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם וכדומה. הפלטפורמה הפופולרית ביותר על חברות מדיה בשנתיים האחרונות היא סנפצ'ט
יותר ויותר פאבלישרס מסורתיים משלבים מיני ערוצים בסנפצ'ט דיסקובר ( Snapchat Discover) .
קבוצת הרסט מדיה השיקה מספר ערוצי תוכן ומשקיעה הרבה אנרגיה ומשאבים בהפיכתה לחברת תוכן. בין המותגים של הקבוצה ניתן למצוא בסנפצ'ט תכנים של בזאר ( http://www.harpersbazaar.com/ ) , רודטראק ( http://www.roadandtrack.com/ ) , אסקוויאר ( http://www.esquire.com/ ) ועוד. במילים אחרות – שלל תכנים , לקהלים שונים מופצים ומייצרים הכנסות מחוץ לגבולות הדומיינים של קבוצת המדיה של הרסט.
והביצועים ? מסתבר שכל מהדורה שלהם שעולה לסנפצ'ט זוכה לשני מיליון צופים בממוצע , כאשר 75% מהקהל הוא בטווח הגילאים 13-24. זה בדיוק הקהל שזנח את חברות המדיה וערוצי הטלוויזיה המסורתיים.
גם קבוצת NBC העלתה מהדורה יומית בסנפצ'ט וזוכה לרייטינג מרשים – 29 מיליון צופים בממוצע , וגם כאן , 65 אחוז מהצופים הם בגילאים של עד 25 . בנוסף לתכנים הזורמים לפלטפורמה , קבוצת NBCU ( שגם השקיעה בחברת סנאפ) מושקעת בסטודיו של תוכן יעודי לסנפצ'אט – מדובר בפורמט של תכנים קצרים המיועדים למובייל .
עשרות חברות מדיה ( לשעבר?) שהופכות את עצמן לחברות תוכן העלו ערוצים של תוכן קצר לתוכנות מסרים ורשתות חברתיות. . לכל פלטורמה תוכן יעודי, לקהל מוגדר ומאופיין ועם מודלים עיסקיים משתנים. זה לא פשוט אבל חברת מדיה/ פאבלישר שרוצה לשרוד ואף לצמוח – זו הדרך היחידה לפעול.
חלק מהשחקנים הישראליים, עדיין חושבים כמו חברות מדיה . זה יעבור להם …..
כתיבת תגובה