שחקני תוכן וגופי שידור – כאן 11, רשת, קשת , ודומיהם – הבינו את כוחן של רשתות חברתיות ובעקר של יוטיוב ככלי מרכזי בפעילות השווק שלהם כמו גם ככלי לצורך שמירה על רלוונטיות והגעה לקהל צעיר , שכבר אינו צורך טלוויזיה לינארית או רדיו מסורתי. מרבית ערוצי היוטיוב של שחקני התוכן האלו נראים דומים – עם מכנה משותף בעייתי אחד לכולם – הם שופכים את תכני הטלוויזיה ליוטיוב באופן ספורדי בתקווה שזה יתמוך בערוצי הטלוויזיה שלהם ו/או ייצר יותר צפיות במותגי הטלוויזיה שלהם .
העניין הוא שלא ככה עובדים ביוטיוב. הרשת הזו עובדת על טריגרים אחרים לחלוטין.
בעידן הדיגיטלי לא מייצרים תוכן ואז מחפשים את קהל היעד שלו . אסטרטגיית התוכן הנכונה לפעילות שחקני תוכן ביוטיוב , היא לצבוע מיקרו סגמנט המעניין אותך כגוף שידור – ולייצר עבורו תוכן ארוז יעודי ורלוונטי .
לא מדובר ב"יבוא" תוכן מפלטפורמות אחרות של החברה ( טלוויזיה, רדיו וכדומה) אלא יצירה אותטית, יעודית עבור הקהל הממוקד אותו אתם רוצים לאמץ ביוטיוב.
כל ערוצי יוטיוב המוצלחים מייצרים תכנים עבור passionate people בתחום מסויים . אנשים התשוקתיים לתחומים כמו טיולים, משחקים, איפור, אוהבי סנדוויצים, תזונה טבעונית, ריקוד.
כמה דוגמאות לכך :
Fitness Blender
https://www.youtube.com/user/FitnessBlender
זוג מובילי דעת קהל בתחום ספורט וחיטוב אישי גורפים מיליוני לקוחות וצפיות באמצעות מיקס של קליפים קצרים וארוכים יותר – הכל מוגש בצורה ידידותית ותומכת.
Binging With Babish
https://www.youtube.com/user/bgfilms
כל מה שצריך בכדי להכין מנות יצירתיות ומקוריות. ערוץ אוכל מקורי ומהנה במיוחד.
Luxy Hair
https://www.youtube.com/watch?v=s4TJXzx1VJY
כל מה שאתן צריכות לדעת על סגנון וטיפוח שיער, תספורות, פתרונות לכל סיטואציה .
ערוצי יוטיוב מחייבים לייצר אותנטיות המאפשרת לבנות מותגים דיגיטליים המאומצים על ידי הפלטפורמות המסורתיות – כגון טלוויזיה. זה מהלך דומה למה שקרה בתחום החדשותי – טלוויזיה עושה פולואפ לחדשות וציוצים שמקורם ברשתות החברתיות. זה מה שיקרה גם בתחומי תוכן אחרים – תכנים וערוצי יוטיוב יקבלו זמן מסך בפלטפורמות מסורתיות. במילים אחרות יחסי הגומלין בין הכלב לזנב עומדים להשתנות.
הקמה של פעילות יוטיוב נכונה מחייבת התייחסות אסטרטגית לתחום התוכן , כמו גם לתחום ההפצה והשווק.
אסטרטגיית התוכן צריכה להיות מבוססת על ארבעה עוגנים :
- תוכן מקורי – שלוקח בחשבון את יתרונות ההפצה של הפלטפורמה ( יוטיוב, פייסבוק, אינסטגרם, סנפצ'אט וכדומה)
- תוכן ירוק עד ( Evergreen content) – תכנים היכולים להיות רלוונטיים לתקופות שונות וארוכות.
- תוכן מכווץ ( Snackable content) – מיועד לדור הדיגיטלי הנוטה להעדיף תוכן קצר, לעוס וארוז נכון.
- תוכן גולשים בעקר SPOQ – כל תוכן צריך להזמין משתמשים / צופים להוסיף משהו גם משלהם – תגובות, שיתוף חוויות, האלעה של תוכן שלהם . החברה צריכה לבנות את הערוץ והתכנים במורה שתשאיר מקום משמעותי לתרומת גולשים.
אסטרטגיית ההפצה של הערוץ והתכנים צריכה להתבסס על ארבעה עוגנים :
- ערוצים פריקים – Detachable Content – מפרקים חתיכות תוכן של החברה ופיזורן בפלטפורמות שונות , שם ניתן להגיע לדיאלוג עם קהל היעד הרצוי.
- הפצה ויראלית – תוכן נכון הוא כזה שמייצר טריגר להפצה על ידי הקהל שלכם ( הומור, משחקיות, מקוריות)
- הפצה אורגנית – יצירת התוכן , מבנהו ואופיו צריכים לקחת בחשבון את הדרישות של מנועי חיפוש.
- קידום ממומן במידה הנכונה – קמפיינים מדידים וממוקדים ברשתות חברתיות יכולים לעזור – בעקר בשלב הראשון של הערוץ שלכם ביוטיוב.
כתיבת תגובה