“A vision without a strategy remains an illusion.” עבר כבר זמן מאז סיפק לנו פרופסור לי בולמן את התובנה הזו . העידן הדיגיטלי חידד את התובנה הזו אבל שינה דבר אחד משמעותי : בעידן זה , מימוש החזון העיסקי או השווקי של חברה מבוסס על אוסף של פעילויות בתחומים שונים ובמימדים שונים . Long Tail Marketing הוא הפורמט העדכני של שווק בעידן הדיגיטלי – מגוון פעילויות מדידות הבאות לשרת את האסטרטגיה המרכזית של החברה .
העניין הוא שכיום , מנהל שווק צריך לשלוט באוסף של דיסציפלינות ומימדי פעילות וליצור לכל אחד מהם אסטרטגיה לטווח הקצר, ו/או הבינוני והארוך :
- כל חברה צריכה לייצר אסטרטגיית נוכחות ברשתות החברתיות . אסטרטגיה זו צריכה להתבסס על פעילות מאקרו ( קמפיינים ויישומי סושיאל) ופעילות מיקרו ( פוסטים קבועים הנמדדים לפי תגובות צרכנים ושיתופיות)
- כל חברה צריכה לייצר לעצמה אסטרטגיית תוכן – אסטרטגיה זו צריכה להתבסס על חמש הרגליים המרכזיות של תחום זה : תוכן גולשים/ משתמשים, תוכן מיובא ( צד שלישי), תוכן מקורי כתוב מכווץ ( snackable content) , תוכן וידאו מקורי, תוכן ירוק עד שיכול לשרת את צרכי החברה לאורך זמן .
- כל חברה צריכה לייצר לעצמה אסטרטגיית פרסום וקידום . אסטרטגיה זו מבוססת על שני התחומים העקריים – פרסום PUSH -display ופרסום PULL – פעילות אורגנית וממומנת במנועי חיפוש.
- כל חברה צריכה לייצר לעצמה אסטרטגיית ניהול לקוחות ( גיוס ושימור) . אופציה ראשונה : אסטרטגיית כיבוש – מיתקפה רציפה על לקוחות של מתחרים ועל כיבוש "מצטרפים חדשים לשוק" ( בדרך כלל צעירים) . אסטרטגיה זו מחייבת השקעה משמעותית בפרסום, קידום במנועי חיפוש, קצירת ביקושים והצעות מכר פרסונליות לקהל יעד מוגדר מראש. אופציה זו מאופיינת בתמהיל מדיה המבוסס על אמצעי שווק "מהירים" ( פרסום מבוסס ביצועים ברשתות חברתיות, גוגל ומובייל) אופציה שניה : פיתוח מערכות יחסים ארוכות טווח עם לקוחות קיימים. אופציה זו מעמיקה את הפעילות עם לקוחות קיימים בתקווה להגיע למעגלים החברתיים הסובבים את אותם לקוחות. אסטרטגיית תיבת התהודה מבוססת על יצירת תוכן ואטרקציות המופנות ללקוחות שלנו ומופצות באופן קבוע ברשתות החברתיות. את מרבית ההפצה אנחנו מקווים לקבל מהלקוחות שלנו. אסטרגיה זו מבוססת על אמצעי שווק עמוקים ואיטיים יותר – השקעה בשווק אורגני, השקעה בתוכן מקורי ודינמי, פעילות ארוכת טווח עם מיקרו משפיענים וכדומה.
מנהלי שווק בעידן הדיגיטלי כבר לא יכולים לדבר על אסטרטגיית שווק אלא על אסטרטגיות שווק . החזון צריך להפוך לאסטרטגיות שהופכות לתכניות עבודה מדידות ורציפות בכל אחד מהתחומים המרכזיים . במילים אחרות , מנהלי השווק החדשים צריכים כמובן להיות בעלי יכולות אסטרטגיות אבל כבר לא יכולים להיות one trick pony המתמחים בתחום אחד או שניים. זוהי שעתם היפה של המנהלים היודעים לדלג מדיסציפלינה אחת לשניה עם יכולת ניהול רוחבית של כל התחומים.
כתיבת תגובה