תעשיית המדיה והאינטרנט סוערת לאחר שהאפליקציה שנקראה בעבר טוויטר הודיעה בסוף השבוע על שינוי שם. X.com ( אם כי פלטפורמת המדיה החברתית עדיין מזמינה משתמשים "לצייץ"). המיתוג מחדש הוא צעד נוסף בטרנספורמציה המתמשכת של טוויטר.
השם של טוויטר היה הגיוני כשזה היה רק 140 הודעות תווים – אבל עכשיו אתה יכול לפרסם כמעט כל דבר, כולל כמה שעות של וידאו. מאסק מבקש להמציא מחדש את טוויטר, אותה רכש ב-2022 תמורת 44 מיליארד דולר.
מה תעשה האפליקציה כעת?
בקצרה אפשר לסכם את הכוון האסטרטגי – להיות "אפליקציית כל " -כמו WeChat הסינית. נכון לעכשיו אין מקבילה אמריקאית לאפליקציה כזו, אבל מומחים בתעשייה מדמיינים אפליקציה שכוללת בעצם כל דבר שאדם רוצה לעשות באינטרנט.
WeChat היא אפליקציה למכשירים ניידים המאפשרת למשתמש לנהל רבים מתחומי החיים שלו. היא החלה כיישום מסרונים לטלפונים חכמים, להעברת מסרים מיידיים, תמונות, קטעי וידאו וקול, מאוחר יותר הוסיפה אפשרות לתשלומים דרך הנייד. ולימים התרחבה כמעט לכל תחום, כולל הזמנת למסעדה, ודירוג השירות בסיום הארוחה או טיפול, העברת כסף לחבר, יומן, אנשי קשר, ניווט, מזג אוויר וכיוצא בזה. גם בעלי עסקים ועובדיהם משתמשים לנהל את העסק ואת השירות דרך WeChat.
משמעות המיתוג
נראה שלמאסק יש קיבעון ארוך שנים על האות X, וכינה את הסטארט-אפ הראשון שלו X.com. (לאחר המיזוג, האפליקציה הפכה ל-PayPal,). האות X מופיעה גם בפעילויות אחרות של מאסק, כולל מיזם חקר החלל שלו SpaceX, אפליקציית הבינה המלאכותית xAI שהושקה לאחרונה ומודל X, אחד הדגמים הראשונים של חברת המכוניות החשמליות טסלה. מאסק אפילו מתייחס לבנו עם הזמרת גריימס, בשם X.
מה זה אומר לגבי טוויטר?
לעת עתה, המיתוג מחדש של הפלטפורמה הוא רק שינוי שם – לא הוצגו תכונות חדשות, מה שנשאר נאמן לאסטרטגיית המוצר המועדפת לכאורה של מאסק של הייפ תחילה, אספקה הרבה יותר מאוחר. עם זאת, שינוי השם מצביע על כך שמאסק צפוי לשמור על השליטה בחברה בעתיד הקרוב.
מה סיכויי ההצלחה של אסטרטגיית מוצר " אפליקציית כל" ?
ללא ספק, ישנן דרכים רבות שבהן "אפליקציית הכל" עלולה להיכשל, החל מפשוט לבלבל את המשתמשים שלה ועד למאבק למשוך מספיק מפרסמים. הרחבת טווח ההגעה של הפלטפורמה כך שתכלול דברים כמו קניות ותוכן מנויים בתשלום יכולה למעשה לעזור לה לפרוח בטווח הארוך על ידי יצירת כמה מקורות הכנסות והפיכתה לפחות תלויה במודל עיסקי המבוסס על פרסום. וזה לדעתי העניין המרכזי – מאסק – כמו רבים וטובים בתעשיית המדיה והשווק יודעים שפרסום מסורתי כמקור הכנסה עקרי לחברות מדיה – סיים את דרכו. יותר ויותר אנשים לא צורכים טלוויזיה לינארית ולא מקשיבים לרדיו לינארי, חלק גדול מהילידים הדיגיטליים משתמשים בחוסמי פרסומות , קריאת עתונים כמובן הפכה לנחלתם של "זקנים" ותופעת עיוורון הבאנרים הולכת ומתרחבת. אבל מעל לכל , הקביעה של הרברט סיימון היא העניין המרכזי . אנחנו עמוסים בתוכן, מידע , פלטפורמות, רשתות חברתיות ואפליקציות. רמת הקשב שלנו למסרים מסחריים מתקרבת לאפס. והיא תגיע לשם. בקרוב . זו תהיה הנקודה שבה תעשיית הפרסום תצטרך לשנות את עצמה באופן מהותי ולהפוך לשחקני תוכן וטכנולוגיה – או להיעלם. חברות פרסום יצטרכו להפוך לאקסלרטורים בתחומי התוכן ופלטפורמות קידום מתוחכמות. לא פחות.
בטווח הקצר, בניית יכולות אלה תדרוש השקעה מסיבית בצוות ובתשתיות. כלל לא ברור אם חברה שקיצצה כשלושה רבעים מעובדיה וכעת מסתבכת בתביעות רבות על חשבונות שלא שולמו יכולה לספק זאת. בטווח הארוך מאסק עשוי להרוויח . יש לו סבלנות ולא חסר לו כסף להשקיות אסטרטגיות מסוג זה.
כתיבת תגובה