רשת טיקטוק ופלטפורמת המסחר האלקטרוני שופיפיי משיקות שיתוף פעולה אסטרטגי המאפשר למיליון בעלי חנויות בשופיפיי, נגישות ישירה וקלה ללקוחות טיקטוק . החיבור ההגיוני בין שתי החברות מבטא את הטרנד החשוב של חיבור בין רכישה דיגיטלית לבין פלטפורמות חברתיות. סביר להניח שבטווח הבינוני נראה יותר ויותר מהלכים של מיזוג חנויות דיגיטליות לתוך פעילותן של רשתות חברתיות . שיתוף הפעולה הזה מאפשר למיליון סוחרים לנהל מהלכים שווקיים ישירות מהדשבורד של שופיפיי. זה מאפשר לבעלי חנויות להריץ Sharable Native Content ישירות לפיד של טיקטוק. בעלי חנויות יכולים לטרגט את התוכן או הפרסומת שלהם לפי גיל, מין, התנהגות וקטגוריית וידאו על בסיס יכולות הטירגוט המשתפרות של טיקטוק.
פלטפורמת טיקטוק לעסקים מציע לבעלי חנויות מספר פורמטים של דיאלוג עם משתמשי טיקטוק :
- Brand Takeovers – שלוש עד חמש שניות של מודעת וידאו או תמונה לפני התוכן
- In-Feed Videos – עד 60 שניות וידאו ( אפשרות לסאונד )
- משימת האשטאג – מאפשר למותגים להזמין משתמשי טיקטוק ליצור תוכן סביב נושא ההשטאג
טיקטוק משקיעה הרבה משאבים ביצירת תשתית לתוכן עשיר ( Immersive Content) בתצורות דוגמת Augmented Reality , 3D , 2D
שיתוף הפעולה הזה ממשיך את הטרנד האסטרטגי שמקבל תאוצה גם בהטמעה האסטרטגית של גוגל – המאפשרת קניה מתוך תוצאות החיפוש והחיבור המתוכנן בין ווטסאפ לבין יכולות רכישה מתוך האפליקציה עצמה.
מהלכים אסטארטגיים אלה ישנה לחלוטין את עולם המסחר האלקטרוני – יותר ויותר רכישות יבוצעו ברשתות החברתיות ויחייב את החנויות להפוך ל Detachable Stores – חנויות פריקות המפרקות את הקטלוג שלהן ליחידות ערך המופצות ברשתות החברתיות מתוך ידיעה שחלק גדול של הצרכנים לא יגיע כלל לחנות עצמה.
כתיבת תגובה