יזמים רבים מגיעים לשוק עם רעיון שנראה להם אטרקטיבי ומוצלח. תחילת הדרך מאופיינת בעבודה אינטואיטיבית והרבה יצירתיות. בשלב מסויים הסטארט אפ הצעיר מגייס כסף מקרן הון מכובדת המביאה לשולחן ,לא רק כסף , אלא גם ידע וניסיון. בהרבה מקרים , אנשי "השיער האפור" מהקרן משנים את צורת העבודה של היזמים ובעיקר משנים את הקצב והתנועה של סערת היצירתיות הצעירה.
בשלב מסוים היזמים הצעירים מתבקשים לעצור פיתוח וללכת לשוק לבצע מחקר היתכנות או מחקר תגובת לקוחות לגבי המוצר. וכאן הכל נתקע.
ההיסטוריה מראה שמרבית הלקוחות יגידו שרוצים את אותו דבר אבל זול יותר או מהיר יותר או בכמות גדולה יותר.
הנרי פורד – תעשיין הרכב האמריקאי , אמר שאם ,לפני השקת הרכב הראשון ,היה שואל אנשים מה הם צריכים – אנשים היו מעדיפים סוסים יותר מהירים ( If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses).
אל תחקרו יותר מידי . תייצרו מוצר מינימלי ( Minimum Viable Product ). הגישו אותו לקבוצת מינימום של קהל שעשוי להתעניין במוצר שלכם (Minimum Viable Audience) – וצאו לעולם .
זו לא החלטה קשה מידי – עלות פיתוח של מוצר תוכנה נמוכה יותר ממעגל אינסופי של מחקרי שוק לפני השקה.
בעבר פניתי לחברה אמריקאית שיתאמו לנו שיחות מחקר עם 15 לקוחות פוטנציאליים של מוצר חדש לפאבלישרס. לקח לנו חודשיים וחצי להשלים את סבב השיחות – והתחושה היא שיצאנו מסבב זה מבולבלים יותר מאשר נכנסנו איליו. לא קיבלנו תובנות שוק או מוצר יעילות אבל קיבלנו לא מעט תגובות אמריקאיות טיפוסיות בנוסח Looks Interesting שהתרגום האמריקאי לזה הוא : "מה אתה רוצה ממני ? "
כתיבת תגובה