אחד מלקוחותיי הצליח למכור את החברה שלו לאחרונה לתאגיד אמריקאי. לא אקזיט ענק אבל בהחלט סיום מתוק ל – 13 שנים של פעילות עיסקית כמנכ"ל חברה בתחום המדיה ושווק הדיגיטלי . מדובר באדם שנחשב עדיין צעיר – 46 , אם כי בתעשיית הדיגיטל יש שיגידו בא בימים.
היו זמנים בהם החלום של כל הורה היה שילדיו ימצאו מקום תעסוקה מבוסס, יציב ומכניס שיחזיק אותם לאורך זמן ללא טרדות פרנסה .
הלקוח המוצלח שלי , יצא לעולם אחרי 13 שנים שבהן לכאורה הגשים את החלום – שנים ארוכות בתפקיד בכיר, ללא שינויים קיצוניים, ללא הפתעות, ללא חרדות פרנסה. אבל, אחרי סבב פגישות בהן ניסה לבחון אפשרויות לתפקיד הבא שלו, הסתבר שיש לו חסרון אחד משמעותי – הוא נתפס כמי שנתקע במקום אחד, בתחום אחד, בתפקיד אחד, בדיסציפלינה אחת – יותר מידי זמן. בעלי
בעלי חברות איתם נפגש הביעו חשש לגבי מידת הגמישות התיפקודית שלו . לטענתם העידן החדש של תחום השווק והמדיה דורש מאדם לשלוט בסט רב שכבתי של יכולות – לא רק יכולת ניהולית אלא גם יכולות והבנה בתחומים רבים הקשורים לקצב המהיר של התפתחויות טכנולוגיות ותרבותיות – שווק ברשתות חברתיות, הטמעת טכנולוגיות כגון מציאות רבודה בפעילות שווקית, שירותי מובייל מבוססי מיקום, שווק מבוסס דאטה, תחום התוכן השווקי, מערכות אוטומטיות של פרסום , פלטפורמות אנאליטיקס, תחום המשפיענים כאמצעי מדיה מרכזי בתכנית העבודה של החברה, טכנולוגיות מוצר חדשות שמתחדשות באופן רציף, מסחר אלקטרוני ועוד תחומי פעילות רבים המרכיבים את תכולת הפעילות היומיומית של מי שאמור להנהיג ולהוביל חברות בתקופה מורכבת וצפופה זו.
חברינו המנכ"ל הוותיק היה עסוק בניהול החברה והובלתה להצלחה. הוא היה ממוקד בעסקי הליבה של החברה ולא היה מעורב באופן פעיל בשלל התחומים שהלכו והתפתחו בתעשייה בשנים האחרונות.
אומרים על דור המילניאלס שהוא סגמנט מאוד קשה עבור אנשי משאבי אנוש בארגונים. מדובר באנשים המדלגים ממקום עבודה אחד לשני , ללא תחושת מחוייבות , ללא נאמנות גדולה מידי למקום העבודה.
אולי זו הדרך הנכונה לשמר ידע ועידכון ? אולי זה מה שנדרש בכדי להיות מנהיד מקצועי בעידן הדיגיטלי ? אולי זה מה שבעלי חברות מצפים מעובדיהם – שידלגו, ילמדו, יתנסו, יובילו, יהיו סקרנים דיגיטליים ?
כתיבת תגובה