המונח "חדשנות" הפך להיות מאוד פופולרי ונוכח בשנים האחרונות. הבעיה היא שמרבית החברות לא ממש יודעות מה לעשות עם המונח הזה ולמה הוא חשוב לעתידן. חדשנות היא לא מופע טכנולוגי. היא חשיבה על העתיד שאינו נוכח באופן דומיננטי בפעילות של החברה ביום יום . המונח חדשנות מזמין את מנהלי ובעלי החברות לעצור מידי פעם ולשאול שאלות בסיס כמו : האם המוצר שלנו מספק את הסחורה העיסקית עבורנו ? האם המוצרים שלנו טובים ומבודלים מספיק ? מה אנחנו מתכננים לעסק שלנו לעתיד של 3-5 שנים ? האם אנחנו מדברים עם הקהל הנכון עבורינו ? האם אנחנו מספקים לו את המוצר הנכון ? האם אנחנו ערוכים לשינויים הטכנולוגיים שישטפו את השוק שלנו בטווח השנים הקרובות וכמובן – איך מייצרים מובילות עיסקית לאורך שנים.
חדשנות יכולה לבוא לידי ביטוי בטכנולוגיות חדשות שישולבו בפעילות החברה. אבל לא רק. חדשנות יכולה וצריכה לבוא לידי ביטוי באריזה של המוצר, בהנגשה שלו לקהל היעד, בבבחירת מרכיבים יצירתיים של תכנית ההליכה לשוק של החברה ( Go To Market plan ) ובדרך שבה מתקשרים עם קהלי היעד של הארגון.
מרבית החברות מעקבות ביצוע מהלכים חדשניים מחשש שזה יסית את החברה ממלחמות היום יום. הם בטוחים , שאם החברה תעשה משהו חדש – בתפיסת צרכנים, היא כבר לא תהיה אותה חברה. הנכס שלה ייפגע .
הפתרון הוא לקחת חלק מהנכס שלה ולעשות איתו משהו חדש . זו המשמעות של מחלקת חדשנות . כל חברה צריכה למנות צוות נכון ומוכשר שילמד את השוק , ילמד את הצרכנים ואז יפעיל אינסטינקטים וירשה לעצמו להיות אימפולסיבי – ברמת המוצר, ברמת הטכנולוגיה וגם בשכבת האריזה והשווק . החברה צריכה לתת לצוות החדשנות ללכת על משהו מרגש גם אם לא בטוח .
צאו מאיזור הנוחות באופן זהיר. עשו זאת באמצעות מחלקת חדשנות פעילה ומעשית . תנו להם כסף, תנו להם סמכויות , תנו להם כוח אדם ושילחו אותם "לעבוד מעבר לכביש" . עצמאות והתלהבות ישמרו אתכם במצב טוב – ויכינו אתכם לתחרות של השנים הבאות .
כתיבת תגובה