דור ה Y הם אלו שנולדו בתחילת שנות ה 80. הם נולדו לעולם דיגיטלי , לשלושה מסכים – מחשב, טלפון וטלוויזיה ( דור ה Z נולד לחמישה מסכים ). מבחינה אסטרטגית, זה הקהל הנחשב ביותר ומשמש כקהל יעד מרכזי בתכניות העבודה של כל המותגים הגדולים בעולם. הם שינו את הדרך שבה אנשים צורכים , מבלים ומתקשרים ובקרוב מאוד ( חלקם כבר עכשיו) הם ינהלו את החברות החשובות ביותר . אז יושלם המהפך הדיגיטלי .
הילידים הדיגיטליים ישפיעו על מרבית התעשיות בצורה שתחייב חברות לשנות תפיסה ואסטרטגיה באופן מוחלט.
כמה דוגמאות לתעשיות שיושפעו לחלוטין :
- תחום התעסוקה – קרוב למחצית מקהל של הילידים הדיגיטליים בארצות הברית , עובדים כפרילנסרים. הילידים הדיגיטליים פוחדים משיעמום יותר מאשר מכשלון. זו הסיבה שהם מדלגים ממקום עבודה אחד לשני בזריזות. אין להם נאמנות למקום העבודה אלא אם מקום העבודה יאפשר להם להיות יזמים בתוך מסגרת העבודה. יזמות ועניין. זה מה שמניע אותם.
2. תעשיית הרכב – 25 אחוזים מילידי דור ה Y בארצות הברית לא מחזיקים רשיון נהיגה
היו זמנים בהם הרכב אשר ברשותנו היה ביטוי לאישיות ולסטטוס שלנו. ביטוי לתיחכום,להצלחה. היום המצב משתנה – רכב נתפס כדבר יקר לקנייה, יקר לאחזקה. לא מהלך מתוחכם ולא בחירה חכמה. חברה כמו זיפקאר https://www.zipcar.com/ דוגלת בסיסמא :
“The car for people who don’t want one.”
התנועות הירוקות המטיפות למיעוט שימוש ברכבים מזהמים – מאוד פופולריות בקרב דור ה Y . קהל זה הוא המקדם המשמעותי ביותר של תנועות אלו ברשתות החברתיות.
3. תעשיית הפרסום והמדיה – הדור הדיגיטלי לא צורך אמצעי מדיה לינאריים ( טלוויזיה ורדיו) , לא קורא עיתונים, לא נחשף לשילוט חוצות באופן אפקטיבי . הילידים הדיגיטליים לא מתייחסים למותגים הנוקטים בתקשורת חד כוונית. הם מצפים למערכת יחסים עם מותגים שיביאו להם ערך. אם מותג רוצה לייצר דיאלוג עם הילידים הדיגיטליים , הוא יצטרך לייצר נוכחות יעילה ורציפה ברשתות החברתיות . רצוי להתמקד באינסטגרם, עד כמה שזה יישמע לכם מוזר, הרשת הזו מציעה עלות הגעה לצרכן זולה יחסית. כל מהלך שווקי חייב להתבסס על הרשאה פרלימינרית מצד הצרכנים – הרשאה המבוססת על יחסים מוקדמים ברשתות חברתיות, הרשאה המבוססת על פעילות אפליקטיבית במובייל או הרשאה המבוססת על רישום לבלוג או האתר של המותג.
השנה הקרובה היא נקודת המפנה – ממנה ואילך , תעשיות שונות מיישרות קו בהתאם לתרבות הצריכה של הילידים הדיגיטליים.
כתיבת תגובה