חברות מדיה / פאבלישרס דיגיטליים מאבדים משתמשים לטובת הרשתות החברתיות ובאופן טבעי , לשם גם נשאבים תקציבי הפרסום המהווים את הבסיס לקיומם של אותם פאבלישרס.
חברות המדיה המסודרות – CNBC, Future , Forbes, The Telegraph וכדומה, מתארגנות לתכניות עבודה ארוכות טווח המבוססות על מספר עוגנים :
- Users Protection – כולם הגיעו למסקנה שתחום הפרסום הפרוגרמטי חשף את המשתמשים של חברות המדיה האלו להרבה זבל פרסומי הבא לידי ביטוי בפרסומות מציקות ( סאונד לא רצוי, פופו אפים וכו). הפאבלישרס הבינו ממחקרים שעשו, שמשתמשים – צעירים בעקר – הרבה פחות סובלניים לחוויית משתמש בעייתית .
2. יצירת מקורות הכנסה שאינם מבוססים על פרסום – מדובר בעקר בכניסה הדרגתית לתחום של מסחר אלקטרוני . צריך לזכור שלשחקני מדיה אלו יש קהל קוראים ומותג חזק ושהקשר בין תוכן והמלצות לבין מכירות אוןליין ברור והגיוני . פאבלישרס ברחבי אירופה וארצות הברית נכנסים לתחום עיסקי זה , בצורות שונות .: זה יכול להיות בצורה רכה של הסכמי אפיליאייט עם חנויות קיימות או בצורה מחוייבת יותר של הקמת חנויות ממותגות של חברת המדיה עצמה.
כך או אחרת, כניסה לתחום זה מאפשרת לשחקנים בריטיים למשל, להתחיל לייצר הכנסות ממדינות אחרות , בהן יש חנויות המעוניינות להגיע לקהל הבריטי. לפאבלישר כמו Future plc למשל , יש סניפים בשלושה מקומות בעולם , אבל באמצעות הפעילות החדשה הזו של מסחר אלקטרוני, יש לו הכנסות יפות מ 85 מדינות ברחבי העולם.
תובנה נוספת שעולה משיחות עם חברות מדיה מסוג זה , היא שפעילות בתחום מסחר אלקטרוני מאוד העמיקה את מאגרי הדאטה שלהם והן עושות בזה שימוש גם לצורך השבחת פעילות הפרסום שלהן.
3. הטמעת יחידות ערך ( Utility Units ) – במקום חלק מהתכנים המסורתיים. יחידות ערך יכולות להיות מבוססות על שיתופי פעולה עם חברות חיצוניות היודעות להביא ערכים מוספים כגון מנוע התאמה לדייטינג, דירוגים מבוססי חוויות גולשים של נותני שירותים ומוצרים וכדומה.
כל מה שיכול להיות מטורגט על בסיס נושא העמוד איליו המשתמש הגיע ולא מחייב אותו לפעולה מורכבת כלשהיא.
התכנית של הפאבלישרס היא למכור , על גבי יחידות ערך אלו , פרסומות וידאו פרימיום באורך 5 שניות. מרבית החברות אינן מתכוונות לפתח את היחידות האלו בעצמן, אלא להשיק אותן בשיתופי פעולה עם חברות סטארט אפ וחברות רלוונטיות אחרות. עובדה זו יצרה כבר עכשיו , תנועה של גיוסים חדשים בתחומי הפיתוח עיסקי מוטה טכנולוגיה.
אלו הם שלושה כווני התפתחות מאוד ברורים וחשובים של תעשיית הפאבלישינג בעולם.
מהלכים מסוג זה, הם אולי ההזדמנות האחרונה של תעשיית המדיה לשרוד במלחמה העיסקית – שווקית המורכבת ,עם הרשתות החברתיות וגוגל.
כתיבת תגובה