כמו שלימדנו את עצמנו להתעלם מצלצולי הטלפון הנייח. כמו שהורגלנו עם הזמן לסנן שיחות ממספר חסוי או ממספר לא מוכר, כך אנחנו לאט לאט מטמיעים הרגלי התעלמות מכל מי שמנסה לשדר לנו מסרים מכירתיים בלי שיש לנו היכרות מוקדמת איתו .
אנחנו מסננים פרסומות בטלוויזיה ( זפזופ או הרגלי צפייה מאוחרת נטולת פרסומות)
אנחנו מתעלמים מבאנרים (ל 88 אחוזים מהאוכלוסיה יש ״עוורון באנרים״)
יותר ויותר צרכנים – בעקר הילידים הדיגיטליים – עושים שימוש באד בלוקר ( 26 אחוזים ממשתמשי האינטרנט עושים שימוש בחוסם פרסומות)
שילוט חוצות מזמן נתפס כקישוט לא מזיק בצידי הכביש
פרסומות רדיו זוכות לאדישות או דילוג תחנה – מה גם שהצעירים מעדיפים להשקיע את זמן ההאזנה שלהם לפודקסטים סגמנטליים.
אז מה משפיע עלינו כצרכנים ? מה יגרום לנו לקבל החלטת רכישה או להעדיף מותג אחד על פני מתחריהו?
אנחנו מנסים להבין מה יש לצרכנים אחרים לומר על המוצר או השירות אותו אנחנו בוחנים. אנחנו מקטלגים את המותגים על בסיס הערך שהם מעניקים לנו. אנחנו נעזרים במנועי חיפוש בכדי שימליצו לנו על הרשימה האופטימלית עבורנו. כל שאר הפעילויות – במרבית הקטגוריות – לא משפיעות על החלטות הרכישה ו/ או ההעדפה שלנו.
ברגע שחברות ומותגים יפנימו את השינוי המהותי הזה שעובר על צרכנים , הם כנראה יפסיקו להשקיע משאבים בפרסומות צעקניות וישקיעו את מרצם וכספם ביצירת ערך לצרכנים ( שווק מבוסס תוכן) ובפיתוח מערכות יחסים עם לקוחות ( שיהפכו עם הזמן למקדמים הטובים ביותר עבור מותגים חכמים) . תכניות העבודה של כל החברות צריכות לקחת בחשבון שצינור השווק היעיל ביותר בעידן הדיגיטלי – הוא הלקוחות שלהם. לצורך הפעלה אידיאלית של משאב זה יש צורך להשקיע בפיתוח מערכת יחסים עם אותם לקוחות. כולל יצירת ערך רציף וברור.
כתיבת תגובה