נמשכת נדידת הלקוחות משירותי הטלוויזיה בכבלים ולווין לעבר אופציות OTT זולות ואטרקטיביות יותר. הקרב המשמעותי בשנים אלה והשנים הבאות עלינו לטובה , הוא הקרב על צריכת תכני הוידאו של כולנו. עכשיו כבר ברור שפחות ופחות אנשים צורכים טלוויזיה לינארית ויחד עם זאת צריכת וידאו מתעצמת. השאלה איזה שחקן יזכה בכספינו בתחום זה.
אם מנסים ללמוד ממה שקורה בארצות הברית , הכוון ברור :
נטפליקס ממשיכה להשתלט על השווקים המשמעותיים – בארצות הברית הגיעה נטפליקס לנתח שוק מדהים : 58 מיליון מנויים בארצות הברית שהם למעשה כמחצית מבתי האב במדינה.
ברבעון האחרון , נוספו 770 אלף בתי אב חדשים לשירות בארצות הברית ועוד 5.2 מיליון לקוחות חדשים מחוץ לארצות הברית. זה אומר שקצב הצמיחה בארצות הברית נכנס להאטה מסויימת ואילו מחוץ לארצות הברית התנועה היא ברורה – נטפליקס צומחת תוך כדי רכיבה על הטרנד של נטישת האופציות המסורתיות והיקרות.
בישראל, כמו במדינות אחרות , סימנה נטפליקס מספר קהלי יעד שמהווים את מנוע הצמיחה של התאגיד :
הקהל הראשון – הילידים הדיגיטליים , המאופיינים בנאמנות נמוכה לשחקני תקשורת מסורתיים . מדובר בקהל עם רגישות מחיר משמעותית לשירותי תוכן ותקשורת.
הקהל השני – בתי אב הכוללים גם את נציגי דור ה Z המודעים לאיכויות התוכן של נטפליקס וליתרון התמחירי של שחקן חוצה פלטפורמות זה . קהל זה משפיע על שאר יושבי הבית וגם מנהל את כל מה שקשור למעבר מהוט/ יס לנטפליקס.
קהל שלישי – יחסית קטן אבל יכול להוות תוספת מעניינת , זה הסגמנט שאינו רואה טלוויזיה כלל אבל פתוח להתחברות למאגר של תוכן איכותי. בארצות הברית מדובר בכ – 13 אחוזים מדור ה Y . קהל שאינו קונה מכשירי טלוויזיה אלא מגיע לדירה השכורה שלו עם לפטופ בלבד. סגמנט לא זניח מבחינת מקור צמיחה .
צריך לזכור שנטפליקס הוא אולי השחקן המשקיע ביותר בתכנים – השקעה מאסיבית של 8 ביליון דולר ברכש והפקה. אין שחקן מקומי שיכול להתמודד עם מנוף גלובלי מסדר כזה.
נטפליקס – בונה את המותג על בסיס נתינת ערך ברור ורציף ויצירת סוג של תלות , בדיוק כמו ארבעת השכנים שלו לחמישיית ה Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google – FAANG
זו כנראה הדרך הנכונה לבנות ולתחזק מותג בעידן הדיגיטלי .
כתיבת תגובה