אסטון מרטין (Aston Martin) היא חברה בריטית לייצור מכוניות יוקרה. החברה נוסדה בשנת 1913 ונוהלה מאז ומתמיד על ידי גברים. המותג הבריטי נחשב לגברי במיוחד , בין השאר בגלל שיוכו למותג ג'יימס בונד – מותגי החברה כיכבו בשמונה סרטים מסדרת ג'יימס בונד כמו גם בסרטים כמו הג'וב האטלקי.
Laura Schwab – הנשיאה החדשה של התאגיד – היא בסך הכל האשה השניה המחזיקה בתפקיד בכיר מאוד בתעשיית הרכב הנחשבת המעוז האחרון ששמר על " גבריות ניהולית " ( מוגזמת) . התאגיד המתמחה ברכבי יוקרה , מעסיק כ 2500 אנשים – רובם גברים.
בסך הכל, שנת 2019 מספקת בשורות טובות מבחינת השתלבותן של נשים בתפקידים בכירים ברחבי העולם – נכון לעכשיו נשים ממלאות 29 אחוזים מתפקידי הניהול הבכירים בעולם – בהשוואה ל 24 אחוזים בשנת 2018 . זה עדיין רחוק מחלקן של נשים באוכלוסיה אבל יש מקום לאופטימיות .
אחת הבעיות המובהקות – בעולם כולו אבל נדמה שבישראל באופן קיצוני – היא דחיקתן של נשים משוק העבודה כאשר הן חוצות את הגיל ה"מופלג והמבוגר מאוד" – 45 בערך. בעיה זו תקפה גם לגבי גברים בחלק משמעותי מהתעשיות – הייטק, שווק, פרסום, מדיה, מסחר וכדומה.
מה קורה כאשר הן מגיעות לגיל הזה ?
מצד השוק – הביקושים יורדים. דווקא בגיל שבו הניסיון מהותי ומטלות הבית פחות מכבידות ( ילדים בוגרים ) השוק מאבד עניין בנשים בגיל הזה ( גם גברים נותרים מחוץ למעגל) .
מצד הנשים "הבוגרות" – למרות רצונן להשאר על הגלגל , הן מוותרות מלכתחילה על תפקידים שאינם עונים על הציפיות שלהן. התחושה שהזמן עובר וזכותן להנות ולהיות מסופקות מעבודתן, מביאה אותן לפלטר מאוד את רשימת התפקידים שבאים בחשבון מבחינתן.
המסקנה היא שאשה בגיל המופלג הזה צריכה להמציא לעצמה את התפקיד הבא שלה, אחרת תישאר מחוץ לשוק העבודה הרבה לפני גיל הפרישה המקובל.
כתיבת תגובה