בעידן הדיגיטלי יש לפעמים קיצורי דרך אבל צריך לקחת בחשבון שבאינטראקציה שווקית – עיסקית תצטרכו לקחת בחשבון לעבוד בצורה מסודרת בכדי לעבור עם הלקוח (הפוטנציאלי) שלכם שלוש או ארבע תחנות הכרחיות של המרה ושינוע :
- From People to Visitors
יצירת תנועה ראשונית של גולשים או משתמשים לעבר הנכסים הדיגיטליים שלנו. בשלב זה עדיין אין מעורבות עמוקה או היכרות שלנו עם קהל המבקרים.
בשלב זה נשקיע בפעילויות קידום ופרסום כולל קידום במנועי חיפוש, פרסום פרוגרמטי ברשת, שווק מבוסס תןכן, פרסום מובייל ןיחסי ציבור ברשת.
2. From Visitors to Friends or Users
בשלב זה נרצה להתחיל להכיר את המבקרים ולנסות להתניע סוג של מערכת יחסים איתם . אם נגרום להם להיות חברים שלנו בפייסבוק, עוקבים שלנו באינסטגרם או טוויטר או אפילו רק להרשם לאתר או הבלוג שלנו , זו התחלה של מסגרת יחסים עליה ניתן יהיה לבסס דיאלוג שווקי.
שלב זה מאופיין בעקר בהשקעה בתוכן המייצר מעורבות ועניין. תוכן המגרה את המשתמש לצרוך את התוכן שלנו ולהאמין שהנכס הדיגיטלי שלנו ( אתר, אפליקציה, בלוג וכדומה) הוא מקור משמעותי לתכנים הרלוונטיים לחייו ולכן כדאי לו להתחבר לנכסים שלנו על בסיס יותר קבוע ורציף.
3. From Friends to Customers
אחרי שהפכנו מבקרים לחברים או מעורבים, נרצה לנסות להוסיף למערכת היחסים הזו רובד של דיאלוג עיסקי. במילים אחרות להפוך אותם ללקוחות שאולי יוציאו אצלינו כסף. את זה נעשה באמצעות מוצרי שינוע כמו קופונים, תכנית נאמנות או מטבעות דיגיטליים אותם ניתן לאגור על בסיס ביקורים באתר שלנו ואותם ניתן לממש בחנות המותג שלנו . דוגמא למוצר שמשנע משתמשים ממקום שבו אין לנו דיאלוג עיסקי ( רשת חברתית) למקום בו יש סיכוי לעשות עסקים ( חנות ברחוב אן באינטרנט)
4. From Customers to Promoters
אין ספק שמקור המסר המשמעותי והמשפיע ביותר בעידן הדיגיטלי, הוא חברים או סביבת ההתייחסות החברתית שלנו. חברים שלנו או חברים של חברים או חברים במעגלים רחוקים יותר, משפיעים על תפיסתינו והחלטותינו הרבה יותר מכל קמפיין פרסומי. בנוסף , צריך לזכור שהצרכן הדיגיטלי מאופיין ברצון לשתף ולהשפיע. שלב זה בתכנית ההליכה לשוק מתמקד בהחלטות ופעילויות שמטרתן היא להשפיע על חברים/עוקבים/משתמשים/לקוחות לעזור לנו להפיץ את המסרים והתכנים שלנו. בקיצור להפיץ, לשתף ולהפוך לפרומוטרס/ מקדמי מותג שלנו.
בכדי לעזור להם לעזור לנו אנחנו נתמקד ביצירת זירה ידידותית למשתף ( כפתורי שיתוף גדולים, חיבוריות לכל הרשתות וכדומה ) וכמו כן נייצר תוכן המגרה שיתוף והפצה – לדוגמא – תוכן וידאו יותר מגרה לשיתוף מאשר טקסט, תוכן קצר מופץ יותר מתוכן ארוך, הומור מקבל יותר שיתופים מכל סוג אחר של תוכן, תוכן עם אלמנטים משחקיים זוכה לשיתופים רבים בדרך כלל.
איך נראים הדברים במציאות ? ניקח את תחום המסחר האלקטרוני שעובר יותר ויותר לפלטפומת המובייל. מחקר חדש שעוסק בהמרה השלישית של מעבר ממצב שבו אדם הוריד את האפליקציה למצב של לקוח אמיתי , מראה שמתוך המורידים האורגניים – אלו שהגיעו לאפליקציה באופן אורגני , לא בעקבות פרסום – קרוב לאחד עשר אחוזים מאלו שהורידו את האפליקציה ביצעו רכישה שמהלך תשעים הימים הראשונים לאחר ההורדה. לעומתם , פחות מתשעה אחוזים מהמורידים הלא אורגניים ביצעו רכישה במהלך התשעים הימים הראשונים.
המעבר משלב ההמרה השני לשלישי קל יותר ויעיל יותר אם אנחנו מצליחים להגיע לקהל באופן אורגני ולא באמצעות פרסום .
איך נעבור משלב שני לשלישי בצורה יעילה יותר ( וכלכלית יותר ) ?
- טירגוט – פעילות ממוקדת עם מטרה ברורה – עבודה עם סגמנט התשוקתיים. הם מאופיינים באהדה בסיסית לקטגוריה כך שאפשרות השינוע שלהם משלב אחד לשני הרבה יותר טובה
- SPOQ – הפעלה של גולשים/ מבקרים לצורך יצירת סנטימנט תומך למוצר שלנו. זה הבסיס המוצלח ביותר לתנועה אורגנית
- Friend Of Friends על התפר בין פרסום לבין המלצות חברים ניתן למצוא המלצות חברים המונעות מתיגמול פרטני. יותר ויותר מותגים מעדיפים להשקיע בפעילות תיגמול משפיענים קטנים או גדולים הכדי שישפיעו על קהל חבריהם הקשובים להם. מדובר בפעילות המאופיינת במיקרו תקציב מדידה ויעילה ביותר. גם פעילות זו נחשבת לסמי-אורגנית
כתיבת תגובה