מי שמסתובב בסוכנויות הפרסום בארץ , יתקשה למצוא בין הפרקט ומכונת האספרסו , גברים או נשים מעל גיל 40. פרסומאים רבים שהיו (ועודם) מוכשרים, מוערכים ופרודוקטיביים פועלים כיום בפורמט שונה , לפעמים יורדים ל"שוליים" של התעשייה .
למה זה קורה ?
בחלק מהמקרים, אנשים "מבוגרים" כבר לא מבוקשים ורצויים בתעשייה ומוצאים את דרכם החוצה. בחלק אחר מהמקרים, אנשי פרסום בכירים (לשעבר) , תופסים את משרדי הפרסום כמקום שאינו ראוי לגילם ומעמדם. הם מרגישים קצת לא שייכים ל"מאורת דור ה Y&Z " הנקראת גם משרד פרסום.
כך או אחרת, אנשים אלו – תקציבאים, פלנרים, סמנכל"ים ואנשי קריאיטיב – מוצאים את עצמם עם ריק מטריד בשלב בחיים שבו יש להם עוד הרבה מה לתרום , יש להם ניסיון וידע ולא פחות חשוב – יש להם ילדים ומשכנתא.
אז מה עושים ?
מי שחי את התעשייה נתקל בעשרות ומאות פרסומאים שכירים בכירים לשעבר שהפכו ליועצים/ פרילנסרים בתחומים של קריאיטיב,פלנינג / אסטרטגיה וניהול פרוייקטים שווקיים ופרסומיים. לפעמים אתה שואל את עצמך אם לכולם יש מספיק עבודה. התשובה כנראה היא שלא ממש (עם כל הכבוד לממלכת לפ"מ).
מעבר ליחס הלא יציב של ביקוש והיצע בתחומים אלו, צפה ועולה גם השאלה הפרקטית : האם פורמט של "קריאיטיב/ פלנר להשכיר " הוא בהכרח האופק האופטימלי עבור אנשים מוכשרים אלו.
נדמה לי שראוי להם לבחון כווני התפתחות נוספים . מספר רעיונות רלוונטיים לדוגמא :
- סוכנויות יעודיות , לדוגמא בית קריאיטיב המתמחה ביצירת פרסומות וידאו באורך 5 שניות. למה זה טוב ? השוק הולך לשם – כל מה שקרוי Snackable Ads הולך להיות חלק מחיי היום יום של מותגים בתקשורת שלהם עם צרכנים בפלטפורמות כמו יוטיוב, מובייל, רשתות חברתיות ושווק מבוסס אימייל ( בישראל זה נחשב ספאם אבל בארצות הברית זה ערוץ יעיל במיוחד).
העברת מסר נכון ויעיל בחמש שניות אינו עניין פשוט. נדרשת כאן יצירתיות וחשיבה אסטרטגית מיוחדת. כזו שיש רק לאנשים עם ניסיון ….. שלא לומר קשישים.
2. יחידת מיקור חוץ לתעשיית ההייטק. מרבית חברות ההייטק עמוסות באנשי פיתוח ומוצר כשרוניים אבל נטולות כל יכולת קריאיטיב, הפקה וחשיבה אסטרטגית. בישראל יש כיום 3000 חברות הייטק. כמעט 1000 חברות סטארט אפ חדשות נולדות בכל שנה. נכון הוא שאין להם תקציבי ענק אבל יש המון חברות הזקוקות לעזרה מהסוג שקשישי עולם הפרסום עשויים לספק להם. ועוד נתון מעניין וחשוב – אין כאן עניין של אי תחרות . תוכלו לעבוד עם עשרות חברות במקביל.
3. הקמה של פלטפורמת שווק ופרסום לעסקים קטנים. סגמנט זה נחשב למנוע הצמיחה של המשק בשנים הקרובות. יותר ויותר עסקים קטנים יכנסו בשנים הקרובות לפעילות שווק ופרסום דיגיטלית משמעותית. הם יצטרכו עזרה. רצוי שתעמוד לרשותם פלטפורמה המאפשרת להם לבחור את הספק המתאים להם , בתחום הנדרש להם ( קופי, הפקה, וידאו, חשיבה אסטרטגית, בניית תכנית שווק וכדומה)
אלו רק שלוש דוגמאות לכווני התפתחות משמעותיים עבור אנשים מוכשרים ובעלי ניסיון. כל מה שנדרש עכשיו הוא לשמור על גמישות רעיונית ותעסוקתית. שיהיה בהצלחה לקשישי העם והתעשייה.
כתיבת תגובה