מיזוג הערוצים 10 ו 13 החזיר את שוק הטלוויזיה למבנה של שני ערוצים מרכזיים – רשת וקשת.
האם זה יציל את ענף הטלוויזיה השוקע ? לדעתי לא.
להערכתי במהלך 2020 יעלמו או יתמזגו ערוצים נוספים שכבר כיום אין שום הצדקה עיסקית לקיומם ( 20? 24? ) . על מה מתסבססת הערכה זו ?
- פחות ופחות אנשים (בעקר צעירים) צורכים טלוויזיה לינארית. וזה אומר שפחות אנשים צורכים פרסומות בטלוויזיה
- יותר תקציבים עוברים מהמדיום הטלוויזיוני "הטיפש" ( זה שלא מכיר את צופיו) ועוברים לפלטפורמות חכמות היודעות לטרגט את קהל היעד ולכן נתפסים כאטרקטיביים למפרסמים.
- ולמרות כל הנאמר – עלויות ההפקה נותרו גבוהות .כמעט בלתי הגיוניות מבחינת היכולת של גורמי הטלוויזיה להשאר פעילים לאורך זמן.
שלוש התובנות האלו לא משאירות לחברות הטלוויזיה הרבה סיכוי. וככל שיעבור הזמן יהיו פחות צעירים הצורכים פרסומות בטלוויזיה ויותר מפרסמים שישנעו את תקציבי הפרסום שלהם לכוונים מדידים יותר, מטורגטים יותר ויעילים יותר מבחינת החזר על השקעה שווקית (ROMI ) .
מה ניתן לעשות ?
כפי שכתבנו כאן כבר לפני חודשים רבים – יש צורך בשינוי פרדיגמא בתעשיית הטלוויזיה :
- חברות הטלוויזיה צריכות להפוך (בתפיסה וביישום ) מחברת טלוויזיה לחברות תוכן. שזה אומר – יצרניות תוכן , לכל פלטפורמה, לכל מסך, לכל מכשיר – ובכל טריטוריה. היציאה לשווקים גדולים ועשירים יותר היא הכרחית. אחרת לא יהיה ניתן לבסס מודל עיסקי מבטיח עבור חברת התוכן.
- התבססות על פרסום כמודל עיסקי בלעדי – חייבת להשתנות. חברות תוכן רב פלטפורמיות , חוצות טריטוריות צריכות לשלב מקורות הכנסה נוספים – לדוגמא : דמי מנוי על חלק מהתוכן, מסחר אלקטרוני וכדומה.
שינויים אסטרטגיים אלו הם הכרחיים לצורך הצלת חברות כמו קשת ורשת. וזה אומר גם שינוי מהותי בתכניות האסטרטגיות שיובילו גם לשינוי עמוק בסוג האנשים שיובילו את החברות. ההנהלות הקיימות בארגונים אלו שייכים לתפיסות עיסקיות- שווקיות שאינן רלוונטיות עוד. הגיע הזמן לשינוי שהוא הרבה יותר עמוק מאשר פילינג עדין וקוסמטי. זמן להחלטות עומק.
כתיבת תגובה