ShoppableTV הוא מונח המתאר פתרון המאפשר לצרכנים לקנות ישירות מפרסומות או חסויות המופיעות על מסך הטלוויזיה תוך כדי צפייה בתכנית . איך זה עובד ? הדרך הבסיסית היא באמצעות QR קוד המופיע על המסך ומזמין צופים לכוון את הטלפון הנייד לקוד ומשם הדרך קלה לגלוש באמצעות הנייד למדף הרלוונטי בחנות של המותג. הדרך החדשה והקלסית יותר היא באמצעות בקשה קולית ( כמו בשירותי אלכסה של אמזון) לקבל מידע אודות המוצר המפורסם ומשם לקנייה קולית . עד כה הכרנו בתרומתה (ההולכת ויורדת) של הטלוויזיה הלינארית לפעילות מיתוג ויצירת מודעות למותג. חלק מהשחקנים החזקים בשוק – למשל אן בי סי יוניברסל מנסים לשייך לטלוויזיה יכולות בתחום המכירה הישירה . מעבר של מפרסמים לפעילות מדידה בפלטפורמות דיגיטליות הוא אחד האיומים המרכזיים שיש כיום על רשתות טלוויזיה המבססות את העסקים שלהן על הכנסות מפרסום . יותר ויותר מפרסמים מבינים שהקהל נוטש את הטלוויזיה הלינארית ועובר לפלטפורמות אינטראקטיביות חכמות . תוסיפו לזה את העובדה שיותר ויותר מפרסמים מעדיפים לייצר קמפיינים מבוססי ביצועים מדידים ותקבלו סימן שאלה גדול על עתיד הטלוויזיה הלינארית. כל אלו מובילים את הרשתות החזקות לפתח יכולות טלוויזיה חכמה המכירה את צופיה וכמו כן להציע למפרסמים פתרונות מכירה ישירה על גבי תוכן וידאו . בתעשייה מתחילים להטמיע שינוי מודל עיסקי הנקרא :
Moving from GRP to Business Performance
שחקני טלוויזיה צריכים להשפיע על כל השכבות של המשפך השווקי. ההצלחה שלהם תלויה במידת ההיכרות שלהם עם קהל הצופים והיכולת להתאים מסרים פרסומיים לסטטוס של הצופה הפרטי תוך הבנה של פרמטרים כמו רלוונטיות המוצר לצופה ורמת הקשב שלו למסר הפרסומי בנקודת הזמן הספציפית.
המדיום הטלוויזיוני ישמור על רלוונטיות מבחינת תעשיית השווק – רק במידה ויצליח להשפיע על הפרמטרים הנמצאים במורד המשפך. הניסיונות של השחקנים הגדולים להוות פקטור בשכבת הרכישה מבוססים על טכנולוגיות קיימות ועדיין לא הוכחו כמהלך שצרכנים יאמצו באופן משמעותי ( נסיונות העבר נתפסו כגימיק נקודתי , למשל – האפשרות לקנות את בגדי שחקנים בסדרות כמו "חברים")
ברור לכל ,ששיטת המדידה הנוכחית של צפייה – ובעקר של אפקטיביות הפרסום בטלוויזיה – כבר לא רלוונטית ואינה מספקת את צרכיהם של מרבית המפרסמים בעולם.
כל תחום shop-able content and video נמצא בצמיחה . שחקני סושיאל כמו אינסטגרם, פינטרסט, טיקטוק ואחרים משקיעים משאבים רבים בקידומם של יישומי רכישה ישירה מאחר והבינו שאינם יכולים להסתפק בהשבחת הפעילות של מותגים רק בשכבת המודעות והבידול. מותגים וחברות המשקיעים תקציבי ענק בשווק ברשתות , מצפים מפעילות זו לייצר עבורם גם ביצועים עיסקיים.
עתיד התחום הצומח הזה מבוסס על טכנולוגיות זיהוי תמונות, הזמנות קוליות ויכולת דינמית – אוטמטית ליצירת וידאו מתאר מוצר. חברות טלוויזיה יצטרכו לאמץ טכנולוגיות אלו אם ברצונן לשמור על רלוונטיות בעידן הדיגיטלי.
כתיבת תגובה