בעבר היתה הפרדה מבנית בין תחום השווק המסורתי ( תחום שחושב במונחים של לקוחות) לבין תחום חוויית המשתמש שחושב במונחים של משתמש ( UI/UX ). העידן הדיגיטלי טישטש את ההפרדה בין שתי דיסציפלינות אלו ויצר ישות חדשה Custoser – Customer & User.
כל משתמש ( באתר או באפליקציה שלכם למשל) הוא או לקוח או לקוח פוטנציאלי וכך צריך להתייחס איליו .
החשיבה השווקית על כל מטרותיו צריכה להיות משולבת באופן אינהרנטי מהשלב הראשון שבו מתחילים לעבוד על חוויית השתמש, עיצוב . ואריזה.
מומחי UI צריכים לקבל הנחיות ממנהל השווק שאמור להתמקצע גם בתחום חוויית משתמש ( בעבר מומחי UI קיבלו הנחיות ממנהלי קריאיטיב או מעצבים) . המבנה הארגוני צריך להתעדכן בהתאם לעובדה שחוויית משתמש זה הצעד הראשון במסע השווק של החברה . לא משהו שבהכרח קשור לאספקטים אסתטיים.
העידן הדיגיטלי הביא איתו אסתטיקה דיגיטלית שממוקדת בפונקציונליות נוחה לצורך פיתוח מערכת יחסים עם הלקוח . מימשק משתמש הוא עוד כלי העומד לרשות החברה או המותג בכדי שיעמדו ביעדים השווקיים שלהם.
לצורך זה , מומחי התחום של ממשק משתמש – יותר מאשר הם צריכים לחשוב על צבעוניות ופונטים נעימים למראה – הם צריכים לחשוב על מונחים כמו מותג מהיר ( נוויגציה קלה בנכסים הדיגיטליים של המותג ), תרשים שימוש ( Flow ) חכם התומך ביצירת מערכת יחסים עם לקוחות, האנשה של המערכת, פעולות לשימור תחושת של קונטרול אצל משתמשים והטמעה של שפה ועיצוב סטנדרטיים כולל שימוש במיקרו קופי ברור ויעיל.
התפתחות תחום מימשק וחוויית משתמש הוא חלק מהשינוי שעבר תפקידו של מנהל השווק בעשר השנים האחרונות . תפקידי שווק הפכו למורכבים ומחייבים את המנהלים להבין ולהתמקצע במכלול ארוך של מרכיבים , כמו : פרסום, קידום במנועי חיפוש, תוכן , שווק ברשתות חברתיות, עבודה עם משפיענים ומיקרו משפיענים, שווק מבוסס מובייל , עבודה עם קהילות וכאמור – גם התמקצעות בתחום מימשק משתמש .
מנהלי שווק , סמנכ"לים ומנכ"לים צריכים להיות יצורים לומדים תמיד ( lifelong learning) . רק כך יוכלו להבין את השינויים המתרחשים בשוק באופן רציף והצליח בתפקידם.
כתיבת תגובה