השנים האחרונות מתאפיינות בהיחלשותם של מותגים. ההגדרה הבסיסית של מותג היא : מוצר עם שם וכל המפגשים האמוציונליים והמוחשיים המקיפים אותו.
העידן הדיגיטלי , רווי האופציות המוצריות עבור צרכנים, החליש את כוחם של מותגים וחיזק את הצרכן כמשפיע על קבלת החלטות קניה והעדפה.
המונח SPOQ – Social Proof Of Quality , מאגד בתוכו את מרכיביה של מערכת היחסים בין צרכנים המשפיעים ומושפעים זה מזה בדרך לקבלת החלטות. מונח זה יהיה עוגן מרכזי בפעילות שווקית בשנים הבאות , כך שמותגים יצטרכו ללמוד להשתלב ולחזק את ה -SPOQ Index שלהם.
במקביל , צריכים עסקים לשאול את עצמם שלוש שאלות עוגן בכדי להגדיר את עוצמת המותג :
- לכמה אנשים יש אמון (Trust) במותג, במוצרים שלך, בשירותים שלך ?
פייסבוק – בתחילת דרכה שוערכה ב 2 ביליון דולר למרות שהיו לה רק 2 מיליון משתמשים. הסיבה היתה שכל משתמשיה גילו אמון גבוה בפלטפורמה ( נתנו לה פרטים, מילאו את הפלטפורמה במחשבותיהם האישיות ביותר והזמינו חברים להצטרף לשירות) . אחת האינדיקציות להיחלשותה של הרשת החברתית הגדולה בעולם היא היחלשותה במדד האמון.
2. כמה אנשים מקשיבים לך ?
למשל – Listening vs Visiting מבטא את ההבדל בין קהל (יחסית גדול) המגיע לאתר או החנות הדיגיטלית שלך , לבין קהל ( ממוקד ורלוונטי) שמקשיב למה שיש לך להגיד על עצמך בהקשר למערכת היחסים שתיווצר ביניכם ואולי תוביל להחלטות העדפה ו/ או קנייה.
3. לכמה אנשים אתה מביא ערך אמיתי ?
ערך המבוסס על היכרות עמוקה שלך עם צרכיהם ורצונותיהם , ערך שנתפס אצלם כמשמעותי, כזה שיחבר אותם למתוג שלך ויעזור לך לייצר סוג של נאמנות , ומעל לכל – ערך שיגרום להם להפיץ את המוצר שלך והתוכן הנלווה – לחבריהם ברשת.
מותגים המעוניינים לדלג מעל הטרנד של היחלשות המונח מותג – חייבים לבנות תכנית מעמיקה לכל אחד מקודקודי המשולש הזה.
כתיבת תגובה