כל פעילות ברשתות החברתיות – בכל הרשתות – משפיעה על מסע הרכישה של צרכנים – בעקר דור הילידים הדיגיטליים.
The age of discovery , הוא הוא מונח המתאר את את התחנה הראשונה במסע הרכישה של הצרכן הדיגיטלי. בניגוד לשלבים קודמים של תחום המדיה והמסחר , בהם למדנו ואיתרנו מוצרים באמצעות המדיה המסורתיים ובשלב מאוחר יותר השתמשנו בעקר במנועי חיפוש, התקופה הנוכחית מאופיינת בליקוט מידע אודות העולם ( כולל איתור מוצרים) תוך כדי תנועה ברשתות החברתיות.
חלק משמעותי ממה שאנחנו יודעים על המתרחש בעולם ובסביבה המסחרית-צרכנית שלנו אנחנו לומדים מחברים שלנו ברשת החברתית או מחברים של חברים. זוהי השכבה הראשונה והבסיסית של התחום הנקרא סושיאל קומרס.
קרוב לארבעים אחוזים ממשתמשי דור המיליניאלס דווחו שהמפגש הראשון שלהם עם מוצרים הרלוונטיים להם היה באחת מהרשתות – פייסבוק, אינסטגרם, או פינטרסט. ככל שהרשת מאופיינת יותר כ"איזור מדיה ויזואלי" כך היא ממלאה תפקיד משמעותי ויעיל יותר בהפגשה בין משתמשים למוצר חדש.
בארצות הברית – מרבית אלו שמתחילים את מסע הרכישה בפייסבוק, מסיימים אותו באמזון. אתר הבית של המותג נמצא במקום שני בחשיבותו מבחינת השלמת מסע הרכישה שהתחיל ברשת החברתית.
בשנה האחרונה יש קורלציה בין תחילת המסע בפייסבוק לקניות המתבצעות ברשת החברתית עצמה כמו גם תנועה לחנות הפיזית של המותג. התפיסה של רכישה חוצת פלטפורמות הופכת להיות אסטרטגית עבור מותגים וחברות המבינות את חשיבות השכבה החברתית לקידום המכירות הדיגיטליות.
תפקיד נוסף של השכבה החברתית היא לאפשר למותגים וחנויות דיגיטליות לאתר ולצבוע את הסגנט התשוקתי לקטגוריה.
חנות בתחום מוצרי טבע , למשל , תוכל בקלות להשתמש ברשתות חברתיות בכדי לסמן את אלו התשוקתיים למזון טבעי, מוצרי טיפוח טבעיים או מתכונים יחודיים לטבעונים אותם משלבת החנות בהצעת הערך שלה.
חנות דיגיטלית שתמקד את פעילות השווק שלה בסגמנט זה, תוכל להגיע לביצועים טובים יותר בתחום ההחזר על השקעות שווק. כל דולר השקעה יעבוד עבור החנות טוב יותר כאשר מדובר בסגמנט זה של תשוקתיים – הם אלו שינסו מוצרים חדשים של החנות, הם אלו שיקראו את התוכן שאותה חנות תציע להם, הם יפיצו את התוכן לחבריהם וידברו על המוצרים של החנות.
איתור קהל יעד יעיל זה והפיכתו לתומך ומקדם מותג ( פרומוטרס) היא אולי העוגן המשמעותי ביותר הקשרו לשכבה החברתית בקטגוריית המסחר האלקטרוני .
כתיבת תגובה