96% מהמיזמים הטכנולוגיים נכשלים. כלומר – המשקיעים אינם מקבלים את כספם בחזרה. ובכל זאת אנשים צעירים מכל העולם ומשקיעים מיוזעים ממשיכים לנסות את מזלם לנוכח מעט סיפורי הצלחה עליהם אנחנו שומעים מידי פעם.
כאמור , מרבית החברות אינן צולחות את השלב הנקרא "עמק המוות" – השלב שבו החברה מדממת מזומנים אך אינה מצליחה לטפס ולפגוש את השוק והלקוחות עם מודל עיסקי אפקטיבי.
תשאלו כל יזם לגבי החוויות שלו ותקבלו פחות או יותר אותה תשובה : שלב הגיוס והניסיון לצוד קרנות הון סיכון, זה השלב המייאש והמתסכל ביותר. קרן מקומית יכולה לראות 400 סטרטאפים בשנה ולהשקיע ב 3 מיזמים מקסימום. זה אומר הרבה סרק…. הרבה מאוד סרק. תוסיפו לזה את היהירות המאפיינת את אנשי ההון ותקבלו חוויה שיזמים מנסים להמנע ממנה.
אז אם אתם יזמים ורוצים לנסות דרך אחרת שאולי תשאיר אתכם שפויים באופן יחסי, תרשו לנו להמליץ לכם להניח את רעיון המרדף אחרי ההון בדרכים הקונבנציונליות , ולנסות גישה קצת שונה ומאוד הגיונית – התחיל לעבוד עם Marketplaces . איזורים דיגיטליים שמפגישים באופן ידידותי בין יזמים / חברות לבין משקיעים או אפילו רוכשים פוטנציאליים. לטעמנו, היצור הזה שנקרא אינטרנט שינה את חיינו בעקר במובן של הפגשות – פלטפורמות שהצליחו להפגיש בין בעלי אינטרסים רלוונטיים , הפכו לענקיות בתחומן : Ebay מפגישה בין מוכרים לקונים, Airbnb הוא מרקטפלייס בתחום הלינה והתיירות ואתרי שידוכים למיניהם , שינו את תחום החיבורים האנושיים.
בדיוק כך כדאי לעבוד גם בתחום החיבורים להשקעה או מכירה של חברות. במקום לשבת עם אוסף "אבירי ההון" בקרנות המקומיות, הירשמו לאחת הפלטפורמות האלה, מלאו בריף המתאר את החברה שלכם, הבעיה , השוק וכדומה.
זה מאוד פשוט, משקיעים מגיעים לשוק הזה בצורה יזומה ולבסוף העסקאות נסגרות אוןליין או אופליין לטובת כל הצדדים.
בחרנו לכם שלוש דוגמאות לפלטפורמות מרקטפלייס ידידותיות ומוצלחות :
בהצלחה. רק אל תבואו אלינו לבקש כסף….
כתיבת תגובה