שווק מסורתי התמקד במשך שנים במונחים כמו הגעה ( Reach ) , תדירות, מודעות וכדומה. ההתפתחות הדיגיטלית של השנים האחרונות שינתה את מטרות המיקוד של מותגים ועסקים. הקרב הנוכחי הוא על רמת הקשבה ותשומת לב של קהל היעד שלכם.
High attention Media
הוא המונח המרכזי והחשוב ביותר שצריך להנחות אתכם כאשר אתם מייצרים את תכניות השווק שלכם. באופן פרדוקסלי – אמצעי המדיה היקרים יותר הם גם אלו המאופייים ברמת קשב ותשומת לב נמוכה יותר.
אמצעי הפרסום היעיל ביותר והרלוונטי ביותר עבורכם הוא הפורמט האורגני ( למחצה) הקרוב יותר למה שצרכנים מחפשים –
Users Initiated Ads הוא הפורמט המוגש לנו לאחר שביצענו חיפוש – או במילים אחרות – אנחנו משדרים סיגנל ברור של כוונת קנייה והתעניינות במוצר. מטבע הדברים, כאשר אנחנו מייצרים סיגנל של התעניינות , רמת הקשב שלנו גבוהה והדיאלוג שלכם עם לקוחות בסיטואציה זו הוא הרלוונטי והיעיל ביותר.
ברמה אחת מעל דיאלוג מסוג זה יש שכבה של פעילויות הקשורה למה שיש ללקוחות אחרים לומר על מוצר או שירות מסויים. כיום כבר ברור שאנשים-משפיעים – על – אנשים הוא פורמט הזוכה להקשבה משמעותית יותר בהשוואה לפרסום שבו מקור מסר רשמי ( מפרסם) מנסה למכור לנו מוצר או שירות. התחום הכולל את כל החוויות,חוות דעת, המלצות וכדומה משפיע עלינו יותר מכל פורמט אחר
SPOQ – Social Proof Of Quality נתפס כאותנטי , אמין ויעיל מאוד בשלב שבו אנחנו עומדים לקבל החלטת העדפה או קנייה. מותגים ועסקים בהחלט יכולים להשפיע על תחום חשוב זה. איך עשים זאת ? קודם כל ביצירת מערכת יחסים אמיתית עם קהל היעד שלכם. על בסיס מערכת יחסים זו , ניתן לייצר מוטיבציה אורגנית או מקודמת ( תמריצים) אצל לקוחות לשתף את חוויותיהם הקשורות למפגש עם השירות או המוצר שלכם.
תוכן רלוונטי בעל ערך וודאי יזכה גם הוא לרמת קשב משמעותית ותשומת לב של לקוחותיכם. שווה להשקיע בתוכן איכותי המיועד ללקוחות אותם הכרתם ואיתם פיתחתם מערכת יחסים יעילה. תוכן טוב ורלוונטי יזכה לרמת קשב וגם יבטיח שיתופים והפצה אורגנית .
איזה תוכן יזכה להקשבה ויצור גם טריגר לשיתוף ?
- תוכן שנתפס כאקסלוסיבי – העניקו למשתמשים שלכם תוכן או ערך יחודי. הרגשת יחודיות מבטיחה מעורבות. זה יכול להיות מידע, מחקר או קופונים הניתנים להעברה – העקר שבתפיסתו של הנמען מדובר בתוכן שמיועד לקהל מצומצם שהוא נמנה עליו.
2. תוכן ויזואלי– רצוי וידאו. תכני וידאו מופצים יותר מכל פורמט אחר . וידאו זוכה ל 26% הפצה יותר מאשר תמונות וכ – 58% יותר מאשר טקסט.
3. תוכן מישחקי – הופכים את פעילות השיתוף – למשחק. אנשים אוהבים להתחרות – ולזכות. למשל – במקום לשחרר תוכן אינפורמטיבי יבש, ניתן להפוך אותו למשחק טרוייה נגיש ונוח לשימוש ולהעברה. הצגת תוצאות המשתתפים בטבלה דינמית ומתעדכנת, תבטיח את הפצתה – לפחות על ידי מי שמובילים בתחרות.
4. מחלוקת Controversy / Social Debate . תוכן ממותג שגורם לויכוח אמוציונלי יזכה לשיתופים ולמעורבות גבוהה יותר. למשל – יצרן מוצרי חלב יכול לשחרר מחקרים המראים שחלב הוא מרכיב בריא וחיוני תוך ניסיון לסתור דעות הטוענות שחלב הוא רע בבסיסו. הויכוח שיתלהט סביב התוכן האינפורמטיבי , יבטיח מעורבות גולשים גבוהה שתייצר גם שיתופים.
5. הומור – רצוי בפורמט וידאו קצר – יזכה לשיתופיות רב מעגלית שתעשה עבודה טובה עבור המותג ותחזק פרמטרים כמו – חיבור למותג, זכירות ובידול.
מה עוד יעבוד עבורכם ? בחירה נכונה במשפיענים ובמיקרו משפיענים – תבטיח גם היא רמת קשב ותשומת לב יעילה עבורכם . השנה האחרונה העלתה את התחום של מיקרו משפיענים כאופציה עדיפה .
מה זה מיקרו משפיענים ?
פעילי רשת – שאינם ידוענים – בעלי מערכת יחסים המבוססת על עניין משותף עם קהל לא גדול של אנשים המקשיבים, עוקבים ומגיבים למשפיען. גודל האוכלוסייה העוקבת ומקשיבה הוא בין 1000 – 10,000
למה כדאי לעבוד עם מיקרו משפיענים?
הם מייצרים הקשבה משמעותית יותר, מעורבות גבוהה ומידה יעילה של זכירות לכל מסר .
נתונים חוצי קטגוריות מראים 60 אחוזים יותר מעורבות עם תכנים שמקורם במיקרו משפיען בהשוואה למשפיענים ידוענים גדולים
גם מבחינת ניהול פעילות שווקית לאורך זמן – יש יתרון שהרי התקציבים הנדרשים כאשר עובדים עם משפיענים גדולים הוא בממוצע פי 7.
נתון מעניין נוסף הוא – 22.2 אחוזים יותר שיחות סביב תוכן של מיקרו משפיען.
מדוע מיקרו משפיענים מייצרים נתוני מעורבות יותר טובים ?
יתרון האינטימיות והרלוונטיות מחזק את כל הפרמטרים החשובים לנו כאנשי שווק ומותג – קרבה, מערכת יחסים, אמון, רלוונטיות, אותנטיות, הזדהות
פרסום ברשתות חברתיות כתפיסה , הוא כמובן נכון ואפקטיבי . העניין שהדרך לעשות זאת חייבת להתאים את עצמה לעובדה שהשדה הזה הפך להיות המוני וחלק מהקמפיינים כבר לא עובדים – אלא אם כן תיישמו גישה מאוד מיקרו סגמנטלית . אחרת – גם ברשתות תפספסו את רמת הקשב הרצויה לכם.
הפלטפורמות המסורתיות בדיגיטל ( אתרים ואפליקציות ) וודאי הפלטפורמות המסותיות בעולם האופליין ( טלוויזיה, עתונות, שילוט חוצות) לא יוכלו להבטיח לכם רמת קשב – ההכרחית לדיאלוג יעיל עם לקוחות קיימים וצרכנים פוטנציאליים חדשים.
המרדף ההכרחי אחרי פרמטרים של תשומת לב והקשבה , מזמין אותנו לחשוב בקטן (ולהצליח בגדול) מבחינת המשולש החשוב באמת :
Micro Segment/Micro Publishers/ Micro budgets או במילים אחרות : The End Of Mass –
כתיבת תגובה