השנים האחרונות התאפיינו במעבר לאוטומציה בתחום השווק והפרסום. מונחים כמו פרסום פרוגרמטי, הפכו לחלק מתכניות העבודה של מותגים וסוכנויות פרסום. גם תחום התוכן מתחיל לאמץ טכנולוגיות של יצירה אוטומטית .
לכאורה,מצטיירת תמונה של תחום קר ומכני שמתמקד בטירגוט, ביצועים ואנאליטיקס. על רקע מגמה זו , יש לאחרונה נטיה לשילוב של פעילויות הקשורות לתחום השווק הרגשי.
מונחים כמו : Engagement marketing /Experiential marketing /Event marketing /On-ground marketing /live marketing
חוזרים לככב בתכניות העבודה של מותגים – וטוב שכך.
מדובר בפעילות שווק ופרסום המכוונת לקהלים ברורים ועשויה לעזור למותג לייצר אצל לקוחות פוטנציאליים מגוון רגשות שיתמכו במטרות כמו זכירות, אהדה, בולטות , פיתוח מערכת יחסים בין המותג ללקוחותיו ונטיית קנייה
למה זה טוב ?
- רגשות אינם מנותקים מההגיון. הם מכוונים את ההגיון מבחינת דברים בהם כדאי לנו להתמקד ולהתעניין.רגשות גורמים לאנשים "לחשוב עם הלב" . מותג יכול לנצל את הנטייה הזו לטובתו.
- רגשות מייצרים רושם ראשוני כלפי המותג או המוצר
- רגשות מניעים מטרות של זכירות ובידול
- רגשות גם מניעים אותנו למחשבה . זה השלב הראשון לקראת מעורבות במותג ובמאפייניו.
- רגשות הם הבסיס לתגובה . לדוגמא :
- רגש של שמחה גורם לנו לרצות לשתף. שיתוף הוא הכלי היעיל ביותר בשדה הצפוף של השווק הדיגיטלי
- רגש של אמפטיה גורם לנו להתחבר לאנשים מסויימים. רגשות מובילים לתחושת צורך בקהילתיות .
- רגש של הפתעה ופחד מוליכים אותנו לחפש הבטחה לטוב, לבטוח ומגונן. מותגים יכולים להיות הגורם הטוב הזה.
- רגש של תשוקה גורם לויראליות של התחושה והגורמים המיוחסים לרגש הזה. שווק ויראלי הוא חלומו הוורוד של כל מותג או חברה.
מרבית הפעילות בתחום זה היא במסגרות קטנות יחסית מבחינת משתתפים וחשיפה. כאן נכנס השלב הבא של השווק הרגשי – החיבור הטבעי לפלטפורמות של רשתות חברתיות. פעילות עמוסת רגש היא המקור הטוב והיעיל ביותר של תוכן לאינסטגרם, פייסבוק, סנפצ'אט וכלים כמו ווטסאפ. תוכן המופץ על ידי אנשים ובחלקו מיוצר על ידי אנשים (UGC ) המבוסס על רגשות הרלוונטיים לכולנו הוא התוכן האופטימלי לרשתות ומבטיח הפצה אורגנית כמו גם רמת קשב אותה כבר אי אפשר להשיג בקמפינים פרסומיים רגילים.
פעילות שווק רגשי נכונה של מותג , מחברת את הלקוחות למותג וגם גורמת להם לייצר חוות דעת על המהלך ( והמותג) – עובדה חשובה זו תומכת לחיזוק SPOQ Index של המותג ( Social Proof Of Quality ) – אותו פרמטר שהופך לחשוב יותר מכל מהלך פרסומי – אנשים מושפעים ממה שאנשים אחרים אומרים על מותג או חברה הרבה יותר מכל קמפיים מושקע.
אחת הפורמולות להשפעה על SPOQ אינדקס של חברות הוא שילוב של מהלך שווק רגשי עם מינוף המשכי ברשתות החברתיות.
כתיבת תגובה