חברות תוכן וטלוויזיה עומדות בפני מבוי סתום מבחינה עיסקית ואסטרטגית. מרבית השחקנים בתחום מבססים את עסקיהם על הכנסות מפרסום. למודל שה יש בעיה כפולה :
- יש יותר תוכן ופחות דרישה לפרסום קונבנציונלי . מרבית הקמפיינים עברו למגרש הפרוגרמטי – תנועה שהוזילה את עלויות הפרסום וצמצמה משמעותית את האפשרות של חברות התוכן להתפרנס כראוי מפרסום.
- קהל צעיר פחות חשוף לפרסומות. אם תנסו לבנות קמפיין פרסומי למשל לסגמנט של נשים צעירות גילאי 18-22 בארצות הברית או בכל מדינה מערבית אחרת תגלו שאין ממש אמצעי מדיה שיביאו את המסר שלכם לקהל יעד זה. הן לא רואות טלוויזיה, לא מבקרות באתרים מסורתיים ואפילו לא נחשפות לתכנים ופרסומות בפייסבוק.
ככל שעובר הזמן מסתבר שדור הילידים הדיגיטליים נוטה פחות ופחות להיות קהל רלוונטי לפרסום קונבנציונלי אבל מוכן לשלם על תוכן יחודי , איכותי, בעל ערך יומיומי לחייהם.
היציאה מעמק המוות של חברות התוכן עוברת דרך יצירה או קנייה של תוכן מבוסס זכויות שיתפס כבעל ערך לחייו של הצרכן הדיגיטלי הצעיר :
– ספורט – צעירים יכולים להתעלם מכל סוג תוכן – חדשות, שעשועונים, אקטואליה, דוקומנטרי, אפילו תחום הריאליטי נמצא בירידה מבחינת ביקושים. התחום של ספורט ובעקר ענפי הספורט הפופולריים – שומרים על רמת ביקושים גבוהה ומושכים צופים גם במקומות בהם נדרש הצרכן לשלם דמי מנוי או תשלום פר – שימוש . ילידי הדיגיטל יחפשו את שידורי הספורט ( אותם אי אפשר למצוא בערוצים פתוחים כמו יוטיוב) בכל פלטפורמה – טלוויזיה, דסקטופ,טלפון חכם וטאבלט . מחקרים מראים שרגישות המחיר לא משמעותית – אולי בגלל שאין אלטרנטיבות רבות. פלטפורמה שרכשה את זכויות הזכויות בתחום, בדרך כלל לבלעדיות או בלעדיות חלקית.
– מוזיקה – תחום זה מצא בעליית ביקושים מבחינת שימושים בפלטפורמות דיגיטליות ולמרות שיוטיוב מציע אלטרנטיבה עשירה , חברות כמו ספוטיפיי, דיזר, אפל מיוזיק וסאונדקלוד מצליחות להגיע לבסיס משתמשים יציב
ספוטיפיי למשל – מרחיבה את פעילותה לטריטוריות רבות – נכנסת גם לישראל – על בסיס מודל עיסקי המתחלק פחות או יותר בצורה של 75% מנויים חינמיים ו-25% מנויי פרימיום המשלמים 5-6 דולר לחודש (תלוי בטריטוריה) . המנויים החינמיים יכולים להשתמש בשירות בחיבור אונליין בלבד לעומת המשלמים שיוכלו להנות ממנו גם כשהם מנותקים מחיבור לאינטרנט. עם זאת, ההבדל העיקרי בין שני המסלולים הוא הגשת הפרסומות למנויים החינמיים
החברה מנסה לייצר חבילות אטרקטיביות למפרסמים ומבטיחה דברים כמו , מפרסם אחד למסך אחד – לעולם לא יופיעו שני מותגים יחד באותו מסך; ללא דפדוף והעברה; ללא אפשרות לחסימה או דילוג על פרסומות; אווירה בטוחה – הפרסומות מוגשות על רקע תוכן מוסיקלי ברשיון. החברה ממוקדת בעניין הקונטקסט – מבטיחה למפרסמים שהמותג שלהם יופיע בתוכן רלוונטי, מהוגן, נקי ופופולרי, זאת לנוכח ההתרחקות של חלק ממותגי מיוטיוב – על רקע הופעה של הפרסומות שלהם בדפי תוכן בעייתיים במיוחד.קהל היעד המרכזי של השירות הוא גילאי 18-34 – עם נטייה גברית קלה – 55% גברים.
קהל היעד הזה הוא גם הקהל הנדרש על ידי מותגים גם בתחום הספורט
כתיבת תגובה