כמו בתחומים אחרים , גם בתחום הבנקאות אנחנו עומדים בפני פרידה . אנחנו נפרדים בהדרגה מהפורמט המוכר של בנקאות , זו המגדירה יחסי כוחות בין בעלי הכסף (אנחנו) לבין שומרי הכסף (הבנק).
הבנקאות הדיגיטלית החדשה , תייצר עבורנו שתי אופציות . שני פורמטים לבחירתנו :
- בנקאות דיגיטלית עצמאית – מבוססת מטבעות מבוזרים Cryptocurrency – מטבע שנוצר באמצעים טכנולוגיים אשר ערכו לא נקבע לפי ערך סחורה או לפי קביעה של גוף מרכזי אחד, אלא לפי הסכמה בין רשת משתמשים (ביטקוין,את'ריום, ריפל וכו).
סוג של בנקאות זו, שבה אנחנו הבנקאים של עצמנו, מבוסס על עקרון של פעילות כלכלית, בסביבה שבה אין גוף מרכזי שמפקח על העסקות – כל הפעילות של צרכנים וחברות מחוברת למערכת שלמה של מחשבים שמאשרים את העסקאות הנחתמות ומוצפנות בתוך שרשרת בלוקים אינסופית .
המשמעות היא הקמת מערכת כלכלית לא מרוכזת — שהכוח הכלכלי פחות מרוכז . פורמט הרבה יותר מבוזר המאפשר מודלים חדשים למערכת היחסים שבין מחזיקי הכסף (אנחנו) לבין ערוצי ההשקעה וההוצאה.
מדובר בדמוקרטיזציה של כל הפעילות המוניטרית . העברה של כוח מהישויות המרכזיות שמחזיקות בכסף היום – לצרכנים ולקוחות פרטיים שיבחרו להתנתק לחלוטין מכל גורם מתווך.
2. בנקאות דיגיטלית הוליסטית – גם מי שלא יפנה לכוון הבנקאות העצמאית – יפנה לאופציה של מה שקרוי – בנקאות הוליסטית .
הבנקאות ההוליסטית / אישית המתהווה מבוססת על שני אלמנטים :
- Users data – הארגונים הפיננסים החדשים הם שחקני דאטה מושלמים. בלי זה לא יוכלו להיות גורם פיננסי משמעותי.
יש חמישה סוגי דאטה הכרחיים בתחום זה :
- מידע התנהגותי – לא קשור בהכרח להתנהגות פיננסית של לקוחות. מדובר במניפה רחבה של נתונים הקשורים להתנהגות הכללית של צרכנים – סגנון בילוי, השפעות חברתיות, יכולות חברתיות, חשיפה למדיה ,התנהלות ברשתות חברתיות / התנהלות חברתית – כולל מעגלי השפעה , צריכת תוכן, יצירת תוכן, התפלגות עיסוקים דיגיטליים.
- צרכים – עיסקיים, חברתיים, כלכליים.
- תחומי עניין
- פרופיל צריכה – אוןליין ואופליין
- התנהלות והסטוריה פיננסית
הבנקים המסורתיים מחזיקים בעקר בדאטה מהסוג החמישי . זה לא מספיק. הבנקאות ההוליסטית הדיגיטלית מחייבת שליטה בכל חמשת המימדים.
2. Relations
על בסיס הדאטה ההוליסטית יהיה הבנק הדיגיטלי צריך לייצר מערכת יחסים ובניית מיקרו אשכולות מדוייקים. זה תנאי הכרחי ליצירת אמון, בניית עוגנים של קהל נאמן וניהול נכון של אסטרטגיית המוצרים הדיגיטליים.
אמזון היא החברה הראשונה להבין שהבנק הדיגיטלי החדש מבוסס על סט היכולות האלו. החברה מתחילה את דרכה בתחום הבנקאות הדיגיטלית . בהודו ובמקסיקו מציעה אמזון שירותי תשלום ייחודיים וכמו כן מפעילה ארנק אלקטרוני יחודי. בשלב הבא , מתכננת החברה להרחיב את היצע השירותים הבנקאיים ולהשיק שירותים בנקאיים במדינות נוספות – והכל מבוסס על עומק המידע שיש לחברה על כולנו : מידע התנהגותי, צרכים, תחומי עניין ופרופיל צריכה .
אמזון היא חברת דאטה. התנועה שלה לכוון הבנקאות הדיגיטלית מסמנת את הסטנדרטים וגבולות הגזרה של הבנקים הדיגיטליים החדשים.
צריך זכור שמבחינת הצרכן הדיגיטלי , יש בשלות משמעותית לצריכת שירותים בנקאיים מחברות טכנולוגיות ,איתן יש לצרכן מערכת יחסים: על פי ההערכות האחרונות , יותר משבעים אחוזים מצעירי ארצות הברית יקנה מוצרים פיננסיים מחברות טכנולגיה. אמזון היא רק הראשונה שמובילה את הטרנד שישנה את עולם הבנקאות בשנים הקרובות .
זה אמור להיות כוון היעד של הבנקאות החדשה – העמקת גזרת הדאטה, הטמעה של טכנולוגיות שירות חכמות , התמקדות באסטרטגיית מוצר ושיווק מיקרו סגמנטלית , כניסה מהותית לתחום התוכן והפיכת הלקוחות לזרוע השווק המרכזית של הארגון.
כתיבת תגובה