השמועות בשוק אומרות שאייפקס נמצאת במו"מ מתקדם על מכירתה של קבוצת זאפ לאקסל שפרינגר הגרמנית ,במחיר של כ- 120 מיליון דולר. הקבוצה נרכשה ע"י אייפקס במחיר של כ- 45 מיליון דולר לפני שנתיים. לא רע לנוכח מצב שוק המדיה.
איך אפשר להסביר את ההצלחה ? קודם כל ערכנו תצפית זריזה על ביצועי חלק מאתרי הקבוצה (באמצעות Similarweb) :
זאפ – 10 מיליון ביקורים בחודש , 5 דקות זמן שהייה, 30 אחוז נטישה. שימו לב – לא מדובר במבקרים אלא בביקורים. הערכה שלנו – בסביבות מיליון ומשהו מבקרים שונים בחודש.
רסט – כמיליון ביקורים בחודש . בסביבות 2.5 דקות זמן שהייה ממוצע.
זאפמרקט – 100 אלף ביקורים בחודש , פחות מדקה זמן שהייה ממוצע
הדירה – 130 אלף ביקורים בחודש , 2 דקות זמן שהייה
וויקנד – 250 אלף ביקורים בחודש , 3 דקות שהייה בממוצע
מד"ס – ביצועים נמוכים במיוחד – לא נכנס למדידה
וויזביי – 650 אלף ביקורים בחודש , 3 דקות זמן שהייה ממוצע
לימודים – 80 אלף ביקורים בחודש , 1 דקה ממוצע שהייה לביקור
ניתן לראות שנתוני האתרים לא תמיד מדהימים . בכל מה שקשור לפעילות מובייל , ביצועי מותגי הקבוצה עוד יותר חלשים. מעניין מי שם שכח שיש בישראל כמה אנשים שמשתמשים במובייל….
ובכל זאת יש כאן תפיסת מדיה נכונה ומעודכנת בשני מובנים :
- כפי שכתבנו כאן לא אחת, תחום המדיה עובר לתפיסה של מיקרו פאבלישרס שמייעדים את עצמם לקהל מאוד מאופיין, ברור ומוגדר. זה למעשה מה שקבוצת זאפ עשתה בשנים האחרונות – אוסף של מיקרו פאבלישרס – חלקם מוצלחים , חלקם מוצלחים פחות – המייצרים ערך ללקוחות ובטווח הארוך , מייצרים ערך לבעלי המניות.
- דבר נוסף שנעשה נכון בקבוצה הזו הוא כניסה מהותית לתחום של טכנולוגיות ליקוט וניתוח דאטה של משתמשים וצרכנים. החברה ייצרה פלטפורמת דאטה היודעת לייצר פרופילים של גולשים .
מה ניתן לעשות עם המאגר הזה ? פשוט מאוד – קידום מטורגט ונכון יותר עבור העסקים שהם חלק מהאתרים, וכמובן יתרון גם למפרסמים גדולים המחפשים צינורות מטורגטים ו/או מבוססים על כוונת קנייה ( Intent ) .
נראה לנו שהכוון הזה יכול להיות מאומץ על ידי חברות מדיה אחרות : יצירה של מיקרו פאבלישרס, כל אחד מהם יחידת רווח והפסד עצמאית ,עם עלויות תוכן מופחתות, מיועדים לקהל ברור ומאופיין היטב .
כתיבת תגובה